• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na alle ophef rond de 80-20 regeling heeft Pueblo Soberano besloten om een criterium aan het wetsvoorstel toe te voegen. Mensen die vijf jaar of langer op Curaçao wonen en werken vallen ook onder de ‘80 procent. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of ze dit een verbetering vinden of juist niet. 

Elina (52) vindt het wetsvoorstel met de aanvulling een stuk eerlijker. “Maar ik denk dat het ook een stukje zelfbescherming is van de heren. Het eerste wetsvoorstel was gewoonweg niet haalbaar. Ze dekken zichzelf op deze manier in. Het is nu wel eerlijker tegenover de mensen die de laatste vijf jaar deel uitmaken van deze maatschappij.”

Onlogisch
Voor de 46-jarige Daryl is de regeling nog steeds onlogisch. “Ze willen toch meer Curaçaoënaars die in Nederland gaan studeren terug halen? Hoe willen ze dat doen als je voor 10-10-10 ingeschreven moet zijn? Daar klopt niets van. Ik verwacht dat het voorstel wordt afgewezen door de Raad van Advies met of zonder deze toevoeging.”

Conform de wet
De 21-jarige Shanti is tevreden met de aanpassing. “Nu is het logischer. Mensen die al vijf jaar lang hier werken, hebben al een leven opgebouwd en kennen onze cultuur. De meeste kunnen dan wel Papiaments spreken.” Haar 50-jarige moeder Omaire is nog niet zo overtuigd als haar dochter. “Ik denk dat ze het wetsvoorstel te snel erdoor willen drukken. Het principe vind ik goed, het gaat om het beschermen van lokale werknemers. Maar het moet wel van A tot Z kloppen en conform de wet zijn.”

5 reacties op “‘Ze dekken zichzelf in’”

 1. @ Milou jij zegt onzin. Buitenlanders heb je overal, die graag het vuile willen opknappen van een land. Jij moest in van der Valk Hotel gaan kijken, hoe ze de doorsnee Antilliaanse werknemers gebruikten. Hoeveel geld ze onder tafel schoven bij de socialezaken om goedkeuring te krijgen voor buitenlandse personeel. Met Wiels hebben wij hoop dat het afgelopen moet zijn met dat gerommel denk ik..

 2. als de lokale werknemer zo goed was, waren die buitenlanders niet nodig…dus???

 3. 80 % van de ex-antilliaanen zitten in Nederland ! ….. WIELS waar ben je weer mee bezig ! ?
  HAHAHAHAHA je blijft ze UITlachen op deze KLIP!

 4. Je komt op het hele eiland niet eens aan 80 procent werkwilligen…

 5. Het zoveelste “debacle” van onze roeptoeter, begint, waar al een heleboel mensen op gewezen hebben, vaste vorm aan te nemen.