• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – De geruchten gingen eind vorige week al rond, maar nu is het bevestigd; Lionel Jansen is de nieuwe minister van Onderwijs, Cultuur en Sport. Pueblo Soberano leider Helmin Wiels had Jansen twee weken geleden al op de hoogte gebracht. “Politiek is anticiperen”, aldus Wiels.

“Het is niet zo dat we twee weken geleden de beslissing al hadden genomen dat René Rosalia moest opstappen”, vertelt Wiels aan Versgeperst.com. “Maar ik anticipeer. Dat is politiek, ik kijk vooruit. De situatie met Rosalia was zodanig dat er voldoende aanwijzingen waren dat hij niet de waarheid sprak”, aldus de PS-leider.

Knoop doorhakken
Volgens Wiels heeft hij de afgelopen weken regelmatig de leden van zijn partij om geduld moeten vragen als het ging om minister Rosalia. “Maar het is toch misgelopen. Als minister heb je een politieke verantwoording tegenover je partij en het volk, je werkt niet alleen voor jezelf.” Daarom moest de partij volgens Wiels de knoop doorhakken.

Screening
Op de vraag of het misschien schort aan de screening dat binnen een korte tijd twee ministers zijn opgestapt, minister Norman Girigorie stapte eind 2010 op, antwoord Wiels ontkennend. “Je kunt iemand screenen op kennis en inzicht. Maar je kunt niet iemands ziel screenen. De ware aard van een persoon kan onderweg naar boven komen.”

Kritiek
De PS-leider snapt de kritiek op zijn partij over de twee opgestapte ministers niet. “Ik eis kwaliteit van alle ministers, ook mijn ministers. We zijn uniek dat we het op deze manier aanpakken. Als iemand niet goed presteert, wordt diegene vervangen.” Volgens Wiels is het uniek in de geschiedenis van Curaçao dat een niet goed functionerende minister moet aftreden. “Voorheen had niemand het lef daarvoor, met een labiele regering als gevolg.”

Naamsverandering PSC
De partijleider heeft een lange lijst met opdrachten voor Jansen. “Er zijn veel zaken die dringend aandacht nodig hebben, zeker op onderwijsgebied.” Wiels geeft aan dat de kwestie van het Peter Stuyvesant College hetzelfde blijft. “Er is een proces gaande en ik wacht op de resultaten. Maar de naam zal veranderen, ondanks de verkeerde aanpak van Rosalia. Het Peter Stuyvesant College had net als de andere scholen allang een nieuwe naam moeten hebben.”

11 reacties op “‘PS moest knoop doorhakken’”

 1. ik heb die papier niet maar mi broder wiels zegt ” 80% dus ik ga nu ook werk “krijgen” toch…. en ga ziek zijn en ik krijg ook 80% , si sua….zo gaatie lekker dushi vota PS want alles wat wiels zegt is de berdat…dat is wat de futuro is van de volk

  ( knetter word je ervan )

 2. Het meest opvallend is toch wel dat de meeste eilandsraadsleden en PM en ministers hun kinderen op de peperdure International school hebben geplaatst.
  Dat geeft toch echt wel te denken, vind ik. Ik gun ieder kind goed onderwijs, want daar heeft een kind recht op. Maar wees dan niet zo huichelachtig.

 3. Beste Makayu, wel eens gehoord van de “puppets on the string “.

 4. Verbaasd dat er geen weerwoord / verklaring over deze klucht vanuit PM Schotte komt!
  Lijkt wel of Wiels alleen de zaken regelt en dit is geen goed voorteken voor toekomst Korsou..

 5. het is duidelijk: de man is een oplichter, hij zit er veel geld te verdienen, heeft gestudeert in Nl.
  zijn kinderen zaten op nederlandstalige scholen en studeren nu in nederland.
  het volk moet dom blijven en op hem stemmen, dus alleen maar papiaments talige scholen voor het “domme” volk.
  want een beetje mens met verstand, gaat niet op deze schreeuwer stemmen.
  maar gelukkig willen de meeste mensen hier geen dictator, jammer dat Schotte niet ingrijpt.

 6. Opvallend dat het beide PS ministers waren die ‘moesten’ opstappen. Wiels trekt aan de touwtjes en de poppetjes dansen. Wat een klucht.
  Las vanochtend in het AD dat parlementariers toch zo’n 12.000 pm. binnenhalen.
  Ik hoop toch wel dat Wiels een deel van zijn geld aan zijn achterban geef, vooral gezien het feit dat hij de meeste stemmen heeft getrokken in die gebieden van het land waar de nood het hoogst is. Ik snap nu ook waarom een politieke partij zo lucratief is voor velen.

 7. Tijd voor Wiels voor de long stay.

 8. Wat een dictator…..heeft heel veel weg van zijn vriend uit Venezuela genaamd CHAVEZ.

  Maar…. de naam zal veranderen ha ha ha het wordt Pueblo Soberane College (toch nog PSC)

 9. Als speciale attractie zal Wiels een optreden geven op 1 April te Brakkeput Mei Mei. Nu wist mijn informant niet of die 1 April de joke was of die stand-up comedian act.

 10. Deze zelfde Rosalia werd kort geleden nog te vuur en te zwaard door onze roeptoeter verdedigd. Zei hij toen niet zoiets als al die onbewijsbare beschuldigingen, ja dat is anticiperen op z’n “Wiel’s”.

 11. Zo, dus partijpolitiek gaat boven de wensen van het volk (vb PSC). En als je niet doet wat PS wilt, kan je opstappen. Sinds wanneer leven we in een dictatuur?
  Dhr. Wiels wil geen labiele regering maar duidelijk wel een instabiele regering…sorry maar dit geeft geen vertrouwen.