• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na het succes van vorig jaar is ook dit jaar een Gezondheidbeurs georganiseerd. De organisatie Fundashon pa Motivá i Rekreá motiveert mensen om preventief gezond te leven. “De beurs is om mensen bewust te maken van hun eigen gezondheid,” vertelt Jenny de Windt, oprichter van de stichting. 

Het is de tweede keer dat de Gezondheidbeurs georganiseerd wordt. Vorig jaar trok de beurs, die elk jaar in het World Trade Center georganiseerd wordt, achtduizend bezoekers. Dit jaar duurt de beurs twee dagen en zijn er vijftienduizend kaarten in de verkoop gegaan waarvan er al tienduizend verkocht waren. “Er doen 106 bedrijven mee aan de beurs, die allemaal hun eigen activiteit presenteren aan de bevolking,” vertelt De Windt.

Bewustwording
Tijdens de beurs geeft ieder bedrijf zijn demonstratie. Bij verschillende stands kan je Healthy Bites en Drinks proeven en voedingssupplementen innemen. Bij andere stands is er voor de bevolking de mogelijkheid om je bloed te laten prikken en je ogen, je buikomvang en vetpercentage te meten. “Het is voor de mensen absoluut geen dagje uit, het is alleen maar om ze bewuster te maken van gezondheid. 65 Procent van de bevolking heeft overgewicht of zelfs obesitas,” meldt De Windt. 

Preventieve gezondheid
Er zijn diverse diëtisten en voedingsadviseurs aanwezig die de bezoekers van de beurs gratis advies geven over hun levensstijl. Daarnaast kunnen mensen deelnemen aan de zumbalessen, aerobicslessen en krijgen ze hockey- en speedmintonclinics. De Windt laat weten dat er diverse workshops en lezingen worden gegeven om de bevolking bewust te maken van de ernst van overgewicht en obesitas. “De stichting is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van preventief gezond leven.”

www.versgeperst.com