• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee Italiaanse sleepbootmaatschappijen hebben de Curaçao Ports Authority (CPA) benaderd om de operaties van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) in Panama over te nemen. Dat laat ex-directeur van  KTK Panama Agustin ‘Tinchi’ Diaz in de media weten.

Volgens het Antilliaans Dagblad meldt Diaz dat er zestien concurrenten staan te springen om de werkzaamheden van KTK over te nemen. Waaronder de twee Italiaanse geïnteresseerden. “Wij zijn al drie maanden bezig ons eigen graf te graven in Panama door de geruchten die de ronde doen”, aldus de ex-directeur. “Onze grootste concurrent, de Nederlandse Smit International, maakt daar ook dankbaar gebruik van.”

Geen aanbiedingen
CPA zegt geen officiële aanbiedingen te hebben gehad van andere sleepbootmaatschappijen, meldt de krant verder. Er is wel bevestigd dat de CPA-directie de jaarrekeningen en resultaten van KTK Panama in handen heeft. Deze gegevens komen uit het onderzoek van accountant Terry Hernandez. De directie heeft na ontvangst van het onderzoek Glenn Richardson aangewezen om te bepalen of de operaties in Panama voortgezet gaan worden.

Glenn Richardson
Glenn Richardson heeft twaalf jaar bij het havenbedrijf Smit International gewerkt. Hij was in het begin betrokken bij de werkzaamheden van KTK in Panama. Hij stond het team van Agustin Diaz junior, Lionel Stacie van KTK en consulant Eduardo Lugo bij met onderhandelingen in de havensector.

www.versgeperst.com