• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het publiek is het minst te spreken over de dienstverlening van Bevolkingsregister Kranshi. Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Opinion Kòrsou over de dienstverlening bij overheidsdiensten. De meeste klachten gingen over de lange wachtrijen bij Kranshi.

Voor dit onderzoek werden de diensten van Kranshi, het belastingkantoor, de Ban Bario Bèk-kantoren van Dienst Werk en Inkomen (DWI), Dienst Arbeidszorg (DAZ), de Sociale Verzekerings Bank (SVB) en de politie onder de loep genomen. 17 procent van de ondervraagden is ontevreden over de dienstverlening bij Kranshi, daarna volgt de belastingdienst met 11 procent en de politie met 10 procent.

Wachtrij
De meeste ondervraagden van het panel van 302 personen hadden klachten over de lange wachtrijen bij Kranshi (26 procent) en een ‘niet prettige dienstverlening’ (11 procent). Daarna volgt het niet in contact komen met de gewenste functionarissen (5 procent). Verder blijkt dat meer mannen dan vrouwen ontevreden zijn over de dienstverlening bij het Bevolkingsregister.

Opinie
Opinion Kòrsou is een nieuwe organisatie, die elke twee weken met opiniepeilingen komt. De organisatie is tot stand gekomen door de bekende enquêteur Gilbert Cijntje. Opinion Kòrsou maakt gebruik van de ‘telepanelmethode’, waarbij een vaste groep personen via de mail wordt ondervraagd.

4 reacties op “Kranshi als slechtste uit de bus”

  1. Had je hier een onderzoek voor nodig? Iedereen weet dat kranshi de slechtst presterende organisatie allertijden is binnen de publieke sector. En het zal voor lange tijd zo blijven. De medewerkers daar lappen alle klachten en onderzoeksresultaten aan hun laarzen. De meesten hebben geen benul wat presteren en werken voor je geld betekenen. Dit is zooo jammer natuurlijk.

  2. Jammer dat ze de immigratiedienst niet hebben meegenomen hebben in het onderzoek, ik denk dat de uitslag dan heel anders zou zijn geweest!

  3. Kranshi is tevens een dienst waar de meeste medewerkers politiek geplaatst zijn.. tja wat kan je dan verwachten?

  4. Kan ook niet anders, van alle diensten is Kranshi de enige waar iedereen maar dan ook iedereen in de ruimste zin des woords komen. Bij de andere diensten zijn het vaak groepen die af en aan bij de betreffende diensten wat moet halen, doen of informeren.