• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkCURAÇAO – Je vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. Deze week geven we een goede analyse over de werkwijze van Curaçao Road Service (CRS).

Na een verkeersongeval moeten auto’s blijven staan tot CRS arriveert op de plaats van het ongeval. Dit zorgt vaak voor lange verkeersopstoppingen en gevaar voor andere ongelukken. Waarom is de werkwijze op deze manier?

Verzekeringopdracht
“Wij komen na een ongeval ter plaatse en maken foto’s en schetsen. De verklaringen voor de verzekeraar worden opgenomen. Dit proces wordt voltooid in opdracht van de verzekeraar. Mensen kunnen zelf foto’s maken, maar we leggen uit dat dit geheel op eigen risico is. De verzekeraar wil niet dat de bevolking zelf foto’s maakt. Wij doen ons best om zo snel mogelijk te arriveren, meer dan dat kunnen we niet doen.” meldt Jessica, woordvoerster van het CRS.

Dienstverlening
Veilig Verkeer Curaçao vindt dat elke aanrijding onderzocht moet worden. De CRS levert volgens hen een dienstverlening aan de verzekeringsmaatschappijen. Volgens de voorzitter Reginald Christina is er wel verbetering mogelijk. “Er moet naar mijn mening altijd een onderzoeksambtenaar aanwezig zijn, niet alleen bij dodelijke ongevallen, die kan bepalen wie de schuldige is. Wellicht werkt dit ook sneller.”

Schuldvraag
De marketingmanager van Ennia, Patrick Thissen laat weten dat de CRS niet volgens de procedure van de verzekeraar werkt.  “Een instructie naar CRS over het handelen bij ongelukken is bij ENNIA niet bekend. Het enige wat wij willen is een waarheidsgetrouwe beschrijving van het ongeluk en foto’s om te kunnen vaststellen wie aansprakelijk is voor de schade.”

5 reacties op “Onzekere schuldvraag bij aanrijdingen”

 1. Hallo,

  ik heb een ongeluk gehad en ik was zo geschrokken dat ik alleen aan de u-turn dacht die ik gemaakt had en was vergeten dat ik al op de weg was toen de auto mij van achteren aan reed. Omdat ik alleen dacht aan de u-turn die ik gemaakt had, dacht ik gelijk dat het mijn fout was en had aangekruist op een formulier dat ik de schuldige was. Maar nu ik wat ben bijgekomen zat ik te denken dat ik al op de weg aan het rijden was. Wat moet ik nu doen? Wat gebeurt er als je je zelf al de schuld hebt gegeven? Gaan ze tocg nog verder kijken? Ik wist ook niet dat je altijd jezelf onschulidig moet verklaren.

  Alvast bedankt

 2. Hallo,

  ik heb een ongeluk gehad en ik was zo geschrokken dat ik alleen aan de Uturn dacht die ik gemaakt had en was vergeten dat ik al op de weg was toen de auto mij van achteren aan reed. Omdat ik alleen dacht aan de Uturn die ik gemaakt had, dacht ik gelijk dat het mijn fout was en had aangeruist op een formulier dat ik de schuldige was. Maar nu ik wat ben bijgekomen zat ik te deken dat ik al op de weg aan het rijden was. Wat moet ik nu doen? Wat gebeurt er als je je zelf al de schuld hebt gegeven? Gaan ze tocg nog verder kijken? Ik wist ook niet dat je altijd jezelf onschuldig moet verklaren.

  Alvast bedankt

 3. Mijn advies, bij kleine blikschade proberen het onderling op te lossen en bij grotere ongelukken ALTIJD de politie bellen. Ik heb zelf meegemaakt dat ik frontaal aangereden werd door een malloot die op de verkeerde baan reed en op basis van de onjuiste schetsen van CRS probeerde de verzekeringsmaatschappijen er een 50% – 50% schuld van te maken. Doordat we zelf foto’s hadden gemaakt en de weg zijn gaan opmeten en hebben aangegeven bereid te zijn geweest om dit geval zelfs tot voor de rechter uit te vechten heeft de verzekeringsmaatschappij uiteindelijk ons gelijk gegeven.

  Die jongens van CRS zijn heel geschikt als je stilstaat met een lekke band, maar ze zijn absoluut niet opgeleid om een schuldvraag naar behoren in te kunnen schatten.

 4. Laat mensen inderdaad deze verzekeringsmaatschappijen aanpakken. Deze manier zorgt alleen maar voor irritaite en nog meer ongelukken doordat er een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaat. ik mag normaal mijn auto ook niet stopzetten midden op een kruispunt,. vrijwel altijd is er geen schade.. trouwens verzekeringsmaatschappijen weten het toch wel zo te draaien dat iemand 66 procent fout is en de ander 33 met als gevolg dat beide hun noclaim kwijt zijn

 5. Iedereen heeft het wel mee gemaakt, een botsing nagenooeg geen blijkschade laat staan persoonlijk letsel. Maar je wordt wel opgezadeld met ellenlange file’s, gevaarlijk situaties, omdat we met zijn allen moeten wachten op het momnet dat de roadservice genegenis te verschijnen, en dat allemaal ter ere en glorie van de machtige verzekeringsmaatschapijjen.
  Ik ben het totaal oneens met de stelling van de verzekeraar.
  deze dient zich dienstverlenden op te stellen, en niet een houding hebben het is voor ons makkelijk, daarom accepteren we maar het extra risico van slachtoffers en materiele schade, door de weg niet tijdig vrij te maken.
  Tevens is dit ook een denigregende stelling versus de gehle bevolking, de verzekering maatschappijen geven dus aan dat d bevoling niet bij machte is om een schade formulier in te vullen en daar gezamenlijk een handtekening onder te zetten.
  Wellicht kan de heer Wiels zich hier eens over uitlaten