• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – René Rosalia gooide gisteren de handdoek in de ring vanwege onenigheid met zijn partij over een licentie voor een nieuwe vsbo-school. “Pueblo Soberano heeft een andere mening over de kwestie dan ik, dus onze wegen scheiden hier”, vertelde de ex-minister gisteravond op Telecuraçao.

Volgens Rosalia moet het vsbo-systeem eerst georganiseerd worden voor er nieuwe licenties worden afgegeven. Ook wil hij dat er meer aandacht wordt besteed aan de aansluiting van het vsbo naar het sbo.

Eigen partij
De ex-minister van Cultuur, Onderwijs, Sport en Wetenschap vertelde eerder al het plan te hebben gehad een eigen partij te starten. Hij besloot zich toch aan te sluiten bij de PS, omdat deze partij dezelfde standpunten en ideeën in acht zou nemen als zijn partij.

10 reacties op “Rosalia oneens met PS”

 1. @rudy,
  dus jij wil graag wilders en Le pen tafarelen op curacao?

  Btw ydk kinderen mogen ook naar de schroder school gaan en jij mag ook naar zgn witte supermarkten en barren gaan maarja jij wil liever naar je eigen snek gaan en je eigen supermarkten. je creert dit dus zelf!

 2. Grappig hoe iedereen tegen PS is, terwijl de verdeeldheid in de samenleving niet gecreëerd is door Wiels. Curaçao was altijd verdeeld geweest. Als Europese Nederlander hoef je in principe niets van de Curaçaose gemeenschap aan te trekken. Naast de eigen stranden, supermarkten, kroegen, wijken, zitten de kinderen allemaal op 100% blanke scholen. Zelfs in Nederland is de kans groter dat een kind in de klas komt met een allochtoon, dan op de Schroeder school om even een voorbeeld te nemen. Ik vind het goed dat Wiels dit soort enorme verschillen aan de kaak stelt, maar zijn oplossingen zijn natuurlijk waardeloos.

  Wiels doet niets anders dan wat Wilders, De Winter in België, Le Pen in Frankrijk, Lega Nord in Italië al jaren doen.

 3. Hopi jammer ku meneer Rosalia a retira, pero mi ta kompronde pe i mi ta respeta su desishon.
  Un konseho di kurason: Gobiernu: tene duru

 4. niets toe te voegen, aan onderstaande reacties.
  door de verdeel en heers politiek die nu aan de macht is, gaat het land met volk en al ten onder.
  straks zijn er helemaal geen goed geschoolde mensen meer te vinden voor de aangeboden functies….
  Wiels: ga zo door…..
  @Dees niet zeuren over taalfouten, dat vindt ik altijd heel dom overkomen.

 5. Jammer. Deze minister was net bezig om curacao naar te knoppen
  te helpen. Dat willen we toch? Daar zijn toch al die regeringen
  mee bezig? Iedereen Papiaments laten spreken . Terwijl er geen fatsoenlijke
  leermiddelen zijn. Terwijl je met deze taal de complete aansluiting verliest met alles en iedereen in je omgeving. De zwarten tegen de anderen ophitsen.
  Afrikaanse riten bij gebrek aan culturele identiteit verheerlijken.
  Bah. Zo ontsmakelijk. Deze racisten van de Wielspartij.

 6. @ Dees

  Uiteraard ‘te wijzen’. Ik bedoel maar even,

 7. @ Dees

  Behoorlijk ongepast iemand op zijn taalfouten wijzen. Dat lijkt mij niet de taak van een ‘reaguurder’.

 8. Rosalia heeft eindelijk een goede keuze gemaakt! Hierdoor kan je zien hoe belangrijk het is om een regeerakkoord te hebben. Wiels ga zo door!

 9. “Ga is werken”? Dat is fatsoenlijk Nederlands? Ga eerst even je eigen grammatica en spelling controleren, voordat je gaat klagen.

 10. Niemand die hier om gaat rouwen.
  Het is goed dat deze racist het veld heeft geruimd.

  Even ter attentie van de regering, we hebben mensen nodig die zich bezig houden met het onderwijs te verbeteren, en niet maanden hun tijd en geld van de belastingbetaler stoppen in het veranderen van de naam van een school.

  Stop met de onzin tussen wie wat is, of wie zijn naam waar staat. Ga is werken voor je geld en ga is een verschil maken in het onderwijs.
  Mensen leren hier geen fatsoenlijk Nederlands, geen fatsoenlijk Engels en dan kunnen zij nog niet eens hun eigen taal goed, het papiaments.

  Geen scholen meer waar alleen Papiaments wordt gegeven, begrijpen mensen niet dat de leerlingen die op dit soort scholen zitten, kanslos zijn?. Je moet andere talen leren, en goed leren zodat je in de toeristische sector kan werken, zodat je naar het buitenland kan gaan en kan communiceren, zodat je in Nederland of de VS kan gaan studeren. Aan mensen die alleen papiaments leren hebben we niets. Wij zijn onderdeel van een internationale gemeenschap.

  Stop met de bekrompen mentaliteit van Wiels en zijn zielige partijgenoten die allemal denken dat ze ooit slaaf zijn geweest. Deze mensen zijn alleen slaaf van hun eigen mentaliteit.
  Een lid van deze internationale gemeenschap.