• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - George Jamaloodin - BelastingplanCURAÇAO – De koopkracht gaat als gevolg van het nieuwe belastingplan van de overheid met 5 procent stijgen. Dit liet minister George Jamaloodin (Financiën) vanmiddag bij de persconferentie in Fort Amsterdam weten. “Deze regering is gekomen om het volk te helpen.”

Jamaloodin moest zijn plan verdedigen nadat er vragen werden gesteld over het verhogen van de omzetbelasting (OB) met 1 procent. “In sommige gevallen is de verhoging inderdaad 1.5 tot 2 procent. Maar je moet naar het geheel kijken. De OB gaat omhoog en andere indirecte belastingen gaan omlaag. Het gevolg is dat de koopkracht met 5 procent stijgt. Ik garandeer je dat dit plan de bevolking gaat helpen.”

Prijsstijgingen
“Prijzen zijn in het buitenland aan het stijgen”, ging Jamaloodin verder. “95 procent van de goederen die hier verkocht worden komen uit het buitenland. Het is dan logisch dat de prijzen hier ook omhoog gaan. Maar dankzij dit plan zullen de mensen minder last hebben van de prijsveranderingen. ”

Volk bang maken
“Ik wil duidelijk maken dat de overheid niet zomaar geld aan het zoeken is. De OB gaat omhoog, maar het is één geheel, dus andere belastingen gaan ook omlaag. De mindergestelden gaan meer geld overhouden, zonder dat er een salarisverhoging bij moet komen. Ik vind het jammer dat er zomaar berichten in de kranten worden geplaatst. Als je niet alle feiten noemt, maak je het volk onnodig bang.”

5 reacties op “‘Koopkracht stijgt met 5 procent’”

 1. Mr Jamaloodin, a.u.b. kan u even herhalen wat u toendertijd bedoelde met die 5% stijging van koopkracht .

 2. Mijn koopkracht is anders flinkt gedaalt.. alles is flink duurder geworden.. prijsstijgen van 10 procent onder het mom de benzine is zo duur..

 3. @Wimpiri: www.cbs.an

 4. Jammer dat wij op Curaçao niet een Centraal Bureau Statistiek hebben waar ze dit soort politieke retoriek doorrekenen en ons als bevolking dan onbevooroordeeld kunnen vertellen of de regering ons een worst voorhoudt of niet. Want die Jamaloodin en zijn companen vertrouw ik nog niet als ik ze zie, laat staan als ik ze niet zie.

 5. Zomaar een idee minister Jamaloodin, maak de bus gratis en betaal dat met verhoogde wegenbelasting plus een extra heffing voor met name de duurdere auto’s.
  Uit gesprekken leer ik dat voor bezitters van duurdere auto’s het echt niet uitmaakt!
  Wat ik ook leer uit gesprekken dat de kosten voor de bus voor sommige mensen zo oplopen dat het bijn geen zin meer heeft om te werken. Verder ontlast je het wegennet.

  Denk wel goed na om misbruik van het systeem, zorg voor goed en nette bushokjes, zorg ook dat de busjes er netjes uitzien, dit verhoogd tevens weer de uitstraling van Curaçao.