• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een delegatie van Curaçao onder leiding van gevolmachtigde minister Sheldry Osepa heeft vorige week deelgenomen aan het Landen en Gebieden Overzee (LGO)- forum in Nouméa in Nieuw-Caledonië. Het Forum heeft als doel de band tussen de LGO’s en de Europese lidstaten te versterken.

Het Forum moet ook de samenwerking tussen de LGO’s en de Europese lidstaten (Nederland, Frankrijk, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk) bevorderen. In de vergaderingen werd een gezamenlijk standpunt bepaald hoe om te gaan met diverse uitdagingen waarmee de landen kampen, zowel op financieel, economisch als op natuurlijk en ecologisch gebied.

Mogelijkheden
Voor Curaçao was de vergadering belangrijk, omdat ons land graag gebruik wil maken van de mogelijkheden die Europa biedt. De gunstige ligging van Curaçao in het Caribisch gebied biedt mogelijkheid om Curaçao verder te ontwikkelen als een brug naar de Latijns Amerikaanse landen.

Osepa op Curaçao
Van 9 tot en met 22 maart is Osepa op Curaçao in verband met het bezoek van de delegatie van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties van de Eerste en Tweede Kamer aan het eiland. De gevolmachtigde minister zal tevens de viering van 25 jaar Status Aparte van Aruba bijwonen op 18 maart. Tijdens zijn afwezigheid in Nederland zal Humphrey Senior als plaatsvervangend gevolmachtigde minister optreden.

1 reactie op “Curaçaose delegatie bij LGO-Forum”

  1. Weer een leuk snoepreisje.. nieuw caledonia ligt in de stille oceaan aan de andere kant van de wereld.. wat heeft hij daar te zoeken? en wie heeft dit betaald want een vliegticket zal al alleen 10.000 gulden kosten als het niet meer is..