• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - RSA - TomasCURAÇAO – Verzekeringsmaatschappij RSA hield onlangs een paar interactieve informatiesessies over de storm Tomàs. Beide bijeenkomsten werden druk bezocht door klanten van RSA, ingenieurs, vertegenwoordigers van tussenpersonen en andere geïnteresseerden.

Tomàs raasde op 1 november 2010 langs het eiland. Zeven uur lang regende het op Curaçao, bijna net zoveel als het normaal in één jaar tijd regent. Er zijn in totaal 1.230 schadeclaims ingediend bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, met een totale schade van rond de zeventig miljoen gulden.

Onderverzekering
De groep klanten die bij RSA de meeste schade heeft geleden zijn bedrijven (52 procent), gevolgd door particuliere huizen (41 procent). 25 procent van de claims is wegens ‘onderverzekering’ niet voldoende gedekt. Naast schade veroorzaakt door regen, hebben ook veel bedrijven schade geleden door directe blikseminslag en inductie.

Voorzorgsmaatregelen
Tijdens de informatiesessies legde Juan Hurtado, technisch-directeur van RSA, uit hoe belangrijk het is dat iedereen zich realiseert dat een catastrofe zoals Tomàs zich weer kan voordoen. Het is dan ook belangrijk om voorzorgsmaatregelen te treffen. Hiervoor is volgens RSA een zogenaamd ‘Business Continuity Plan’ noodzakelijk. In dit plan neemt een bedrijf alle mogelijke risico’s op en legt vast met welke maatregelen deze geminimaliseerd kunnen worden.

1 reactie op “‘Catastrofe Tomàs kan weer gebeuren’”

  1. FANTASTISCH

    BUSINESS CONTINUITY PLAN
    ONDERVERZEKERING MOET MINDER VOORKOMEN.