• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Antilliaanse vrouwen aan het werk!CURAÇAO – Op 8 maart 1908 vond in New York een grote staking van vrouwen plaats. Zij legden op deze dag hun werk neer vanwege de slechte arbeidsomstandigheden in de textielindustrie. Hierna kwam de emancipatie van vrouwen steeds meer op gang. Op 8 maart herdenken we de staking met Internationale Vrouwendag.

Ook op Curaçao vlogen de felicitaties ons om de oren. Zo liet premier Gerrit Schotte liet weten dat ‘de snelste manier om de maatschappij te veranderen, het mobiliseren van alle vrouwen ter wereld is’.

Rouw
Oud-minister Omayra Leeflang doopte vandaag als de dag van rouw voor de Curaçaose vrouw. “Als medeleven met alle vrouwen op Curaçao die slachtoffer zijn van seksuele intimidatie op de werkvloer zonder dat ze dit kunnen bewijzen, omdat seksuele intimidatie altijd plaatsvindt in het geniep, beschouw ik 08-03-2011 als dag van rouw voor de Curaçaose vrouw”, aldus Leeflang op Facebook.

Verantwoordelijkheid
Parlementarier voor de PAR Malvina Cecilia vraagt ook aandacht voor onrecht jegens vrouwen. “Vandaag, op deze zeer belangrijke dag, wil ik alle Curaçaose vrouwen en meisjes feliciteren en tegelijkertijd een appèl doen op onze gemeenschap, onze overheid, alle burgers, vakbonden, journalisten, NGO’s en ondernemers, om de verantwoordelijkheid te nemen om te helpen om alle vormen van agressie jegens vrouwen en meisjes op Curaçao uit te roeien en te bestraffen.”

2 reacties op “Een gelukkige Vrouwendag!”

  1. SCHOTTE,HELAAS HEB JE GELIJK.

  2. De huidige regering doet hier niets mee. kijk maar hoeveel vrouwelijke minister het pais korsou heeft..