• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

JachtCURAÇAO – Jachten en boten kunnen vanaf nu zonder tijdslimiet worden opgeslagen bij de Curaçao Marine. De marine verkrijgt namelijk de status ‘Customs Free Zone’. Wanneer de eigenaar in het buitenland is en het jacht opgeslagen heeft onder de ‘Free Zone Status’ kan het jacht voor onbepaalde tijd blijven liggen.

De oude situatie hield in dat jachten een vergunning kregen van zes maanden die kon worden verlengd tot maximaal twaalf maanden. Als de jachten langer in de haven opgeslagen moesten worden, moesten de jachten een trip naar het buitenland maken om opnieuw Curaçao binnen te kunnen komen.

Onbepaalde tijd
Met de nieuwe situatie kan het jacht voor onbepaalde tijd blijven liggen zonder dat er vergunningen verlengd moeten worden. “Als de mensen van boord gaan en ze keren weer terug naar het buitenland, valt de boot in de ‘Free Zone’ en mag de boot voor onbepaalde tijd blijven liggen. Komen ze weer terug dan valt de boot weer in de oude status,” vertelt Pierre Verbiesen, directeur van Curaçao Marine.

Tevreden
“Op dit moment heeft de douane in samenwerking met de regering de ‘Grey Time’ afgegeven. Dit houdt in dat mensen tot 1 mei de tijd hebben om vergunningen in orde te maken. Na 1 mei gaat de douane scherper controleren. Wij zijn heel blij dat deze status is afgegeven. Het haalt een hoop stress bij de marine weg. De boten liggen niemand in de weg, want ze liggen in de havens of op de werven. Ze blijven niet op het Spaanse Water liggen,” meldt Verbiesen.

www.versgeperst.com