• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Sinds begin 2008 zijn er 153 honden, die betrokken waren bij bijtincidenten, ingeslapen. Het overgrote deel betrof ongeregistreerde pitbull-achtigen. Sinds 2008 is het verplicht een pitbull-achtige te registreren. Dat meldt Amigoe.

Naar aanleiding van een fataal incident in 2007 waarbij twee pitbulls een kleuter doodgebeten, werd de Verordening Gevaarlijke Honden van kracht. Dit zorgde voor een registratieperiode voor gevaarlijke honden die tot eind juni 2008 een paar keer werd verlengd. De term gevaarlijke honden verwijst naar pitbulls, pitbull-achtigen of kruisingen.

Uitsterven
Met de Verordening is het de bedoeling dat deze soort uiteindelijk uitsterft. Naar schatting waren er drie jaar geleden tussen de drieduizend en vierduizend van dit soort honden op het eiland. Echter blijkt uit cijfers van de Veterinaire Dienst dat slechts vijf procent van de eigenaren hun dier had aangemeld.

Waarschuwing
Het is wel mogelijk een pitbull te houden. Het dier moet dan worden geregistreerd en gechipt bij de dierenarts. Vervolgens moet de hond gesteriliseerd of gecastreerd worden, de omheining van de tuin moet zo worden gemaakt dat de hond er niet uit kan en er moet een slot op het hek. Daarnaast moeten er waarschuwingsborden op het hek worden geplaatst waarop in drie talen staat dat er een pitbullachtige rondloopt.

Muilkorf
Tot slot moet het dier op straat aan een korte lijn lopen en een muilkorf dragen. Maar ondanks het ras van de hond, bij elk bijtincident waarvan aangifte wordt gedaan, geldt dat de hond in beslag genomen wordt tot de rechter over zijn lot beschikt.

1 reactie op “153 honden ingeslapen na incidenten”

  1. NAAR AANLEIDING VAN EEN DRAMATISCHE FATAAL INCIDENT IN 2007 ZIJN WETTEN IN DE ARM GENOMEN ,ZODAT ZULKE INCIDENTEN NIMMER MEER GEBEUREN.

    PAS ALS DE KOE VERDRONKEN IS ,DEMPT MEN DE PUT.
    VERTEL HET AAN DE OUDERS VAN DE KLEUTER.!!!!!!!