• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties laat weten dat hij zich niet gaat bemoeien met de jachtenkwestie. Eerder stelde de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) vragen aan de minister over een inval waarbij de douane boten aan de ketting zou hebben gelegd.

Dit gaat om zo’n veertig boten van Nederlandse eigenaren die niet geregistreerd zijn of de ligtermijn van zes maanden hebben overschreden. PVV’ers Hero Brinkman en Eric Lucassen vinden dat de eigenaren niet de dupe mogen worden van een plotselinge wijziging in het beleid en willen weten of de minister het met hen eens is.

Bezwaar
De minister liet weten in eerste instantie niets te weten van de schepen die aan de ketting zijn gelegd. “Navraag bij de Vertegenwoordiging van Nederland in Curaçao heeft geleerd dat de douane bestaande regelgeving handhaaft. Deze regelgeving zou bij de eigenaren van schepen bekend moeten zijn”, aldus Donner. Hij voegt daaraan toe dat als de eigenaren het niet met de toepassing eens zijn, zij hier bezwaar tegen kunnen aantekenen.

Geen rol
“Ik zie hier voor mijzelf geen rol weggelegd. Het gaat hier om een dispuut tussen een privépersoon en de Curaçaose overheid. Het beleid dat gevoerd wordt door de douane op Curaçao, is de verantwoordelijkheid van de regering van het autonome land Curaçao.”De minister laat weten geen aanleiding te zien om zich met deze kwestie bezig te houden.


2 reacties op “Donner bemoeit zich niet met jachten”

 1. Si nos mes por pishi !

 2. PAIS KORSOU,
  HET AUTONOOM LAND.
  NOS TAMBE POR.