• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – Minister Charles Cooper (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) laat weten dat spaarders met een rekening bij de Postspaarbank zich geen zorgen hoeven te maken over hun geld. Pais Kòrsou staat garant voor alle spaartegoeden bij de bank.

Na de ontmanteling van de Antillen op 10-10-10 werd Curaçao de juridische eigenaar van de bank. Dit zal zo blijven totdat de Postspaarbank over een paar maanden geprivatiseerd wordt. “Het privatiseringsproces duurt ongeveer zes maanden”, vertelde Cooper bij de persconferentie van de Raad van Ministers. “De nieuwe naam van de Postspaarbank wordt dan ‘PSB-bank N.V.”

100% garant
Postspaarbank-directeur Daniel Hodge, die ook bij de persconferentie aanwezig was, voegde hieraan toe dat Curaçao prima in staat is om garant te staan voor de spaartegoeden. “Gedurende de laatste vijftig jaar zijn er geen problemen geweest met spaartegoeden. De overheid staat 100 procent garant voor het geld van onze klanten en dat gaat niet veranderen.”

‘Community tool’
Cooper sloot af door te vertellen dat de focus van de Postspaarbank op de minder bedeelden blijft. “De Postspaarbank staat altijd klaar om jongeren en minder bedeelden met leningen te helpen. We zien de bank daarom als een ‘community tool’, een instrument waarmee wij het volk goed kunnen helpen.”

5 reacties op “Overheid garandeert spaartegoeden”

 1. Van een kale kip kan je niet plukken, zeker niet met die malloten uit deze regering. Het geld is door deze lieden waarschijnlijk allang onderling verdeeld en veilig gesteld in een andere bananenrepubliek. Ik ga mijn geld maandag direct van deze bank halen, als er dan tenminste nog wat te halen valt….

 2. Cooper heeft al zo veel lopen “vertellen” ..sparen tegen 1% rente bij je local bank,,zet ook geen zooi aan de dijk!

 3. Begin me steeds meer zorgen te maken: nog steeds geen concrete doelen, geen begroting, kleuterschool president die alleen maar op de foto gaat terwijl rascistische coalitiepartner iedereen schoffeert, ministers zonder degelijke opleiding. Tijd voor revolutie.

 4. Wat een hoop onzin van de overheid! Daar moet ik Wimpiri helemaal gelijk geven, als een regering (welke dan ook) zo begint te praten, dan moet je heel alert zijn!

  Ten tweede is er bijna geen land in de hele wereld die een 100% garantie geeft! Van alle grote westerse landen weet ik zeker dat er geen land bestaat, zelfs Nederland geeft zijn spaarders tot 100.000 euro garantie. America beschermt zijn spaarders door middel van de FDIC tot 250.000 US$…

  Wat zegt dit? Of Curacao is onbegrijpelijk rijk dat ze een 100% garantie kunnen geven of iemand zit bullshit te vertellen…
  Denken de politicus werkelijk dat de mensen tegenwoordig zo dom zijn??? Ze hadden gewoon eerlijk en realistisch kunnen zijn en een garantie kunnen geven tot 50.000 ANG en dan had ik hun dat ook gelooft… Zo maak je je gewoon belachelijk en ongeloofwaardig.

 5. Als de politiek begint te roepen dat men zich geen zorgen hoeft te maken moet men zich doorgaans WEL zorgen maken. Waarom wordt er anders geroepen “men hoeft zich geen zorgen te maken” ?