• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Adviesbureau Berenschot heeft woensdag bij de ministerraad een analyse van het nieuwe ziekenhuis gepresenteerd. Volgens Berenschot heeft Fundashon Hospital Nobo (FHN) de vele risico’s verkeerd ingeschat, waardoor het Deventermodel definitief wordt geschrapt.

“Het proces om tot een nieuw ziekenhuis te komen is de tweede fase ingegaan”, liet Gezondheidsminister Jacinta Constancia gisteren bij de persconferentie van de ministerraad weten. “In mei moet de bouwcase klaar zijn en het is de bedoeling dat eind 2011 een aanbesteding voor het nieuwe ziekenhuis plaatsvindt. De komende maanden gaan wij keihard werken. Ik ben erg blij dat wij niet met de plannen van FHN doorgaan.”

Zorg-GPS
Volgens Constancia gaat Berenschot nu een Zorg-GPS opstellen. De Zorg-GPS betrekt alle stakeholders op het juiste moment bij de besluitvorming, waardoor draagvlak voor een gezonde bouwcase gecreëerd wordt. De Taskforce Gezondheid en Taskforce Financieel Beleid en Beheer spelen hier ook een belangrijke rol in. “Er moet rekening gehouden worden met de totale zorgbehoefte en alle betrokken partners”, aldus de minister.

Centrale Bank
Op de vraag of de Centrale Bank een fonds beschikbaar heeft voor de bouw van het ziekenhuis kon Constancia geen antwoord geven. “Ik ben er niet van op de hoogte dat de Centrale Bank 450 miljoen gulden beschikbaar heeft. Ik weet wel dat Humphrey Davelaar (ex-gedeputeerde van Volksgezondheid) vorig jaar advies heeft gekregen met betrekking tot het financieren van het nieuwe ziekenhuis. Als de Centrale Bank inderdaad zo’n fonds heeft, wil ik graag met de minister van Financiën gaan zitten om de mogelijkheden te bespreken.”

www.versgeperst.com