• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ConstanciaCURAÇAO – Jongeren en buurtbewoners krijgen de kans om een extra zakcentje te verdienen door stranden en pleinen te onderhouden. Dit liet Milieuminister Jacinta Constancia vanmiddag bij persconferentie van de Raad van Ministers weten. “Ze krijgen de kans om hun geld eerlijk te verdienen.”

“In het verleden kregen bedrijven de opdracht om een strand of een plein schoon te maken”, legt Constancia uit. “Het probleem is echter dat niemand dagelijks schoonmaakt. Daarom gaan wij jongeren en buurtbewoners deze kans geven. Ze kunnen elke dag aan de slag en zijn ook verantwoordelijk voor hun buurt of strand.”

Meerdere voordelen
Volgens de minister heeft het project meerdere voordelen. “Jongeren krijgen de kans om te werken en minimumloon te verdienen. Het geld komt hun familie ook ten goede. We hebben veel jongens die op straat hangen, maar dankzij dit project kunnen ze positief bezig zijn in hun omgeving.”

Vacatures
“Voor sommige schoonmaakprojecten zullen we toch bedrijven moeten inhuren, omdat zij over het de juiste apparatuur beschikken, maar we hebben er bewust voor gekozen om buurtbewoners deze kans te geven. Daarom staan er ook vacatures in de krant. Ik hoop dat de contracten met de nieuwe werknemers op 15 maart ondertekend kunnen worden.”

3 reacties op “Overheid geeft jongeren kans”

 1. Mocht dit niet werken kunnen jullie altijd nog minder gevaarlijke jeugdgevangenen in zetten.

  Is er een proefperiode ingesteld?.
  T.

 2. EXTRA ZAKCENTJE VERDIENEN ,
  FANTASTISCH
  DE STRANDEN WORDEN OP EEN EERLIJKE MANIER SCHOONGEMAAKT EN HET TOERISME HEEFT ER VEEL BAAT BIJ.
  ER ZIJN TEVEEL HANG JONGEREN ,WIENS GEDRAG NIET ALTIJD PENSA EN AKTUA GOED ZIJN.
  BUURTBEWONERS KUNNEN ZO MEER VERANTWOORDELIJKHEIDS BESEF KRIJGEN EN TEGELIJKERTIJD KOMT HET EEN IEDER TEN GOEDE.

  UITEINDELIJK DUURT EERLIJKHEID EN TROUW HET LANGST,OOK AL WAAR JE BENT TER WERELD…
  DE JONGEREN HEBBEN MEER VAN DIT SOORT PROJECTEN NODIG ,WANT DE PASTORALE BEGELEIDING VANUIT DE VERSCHILLENDE ROOMSKATHOLIEKE DENOMINATIES LAAT VEEL TE WENSEN OVER.VELE PASTOORS EN VOLGELINGEN ZIJN PEDOFIEL EN PROMOTEN VIA DE KERKEN PEDOFILIE.
  DIT GEDRAGS STRUCTUUR MOET RADICAAL VERBETERD WORDEN OPDAT DE OUDE ,NIMMER BEZWEKEN GLORIE VAN CURACAO TERUG KOMT IN PAIS KORSOU.

 3. Zeer goede initiatief! SUCCES!