• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-Statenlid Anthony Hollander is boos omdat Amparo dos Santos illegaal een appartementencomplex op Caracasbaai bouwt. Minister Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) laat vandaag weten dat Hollander niet alleen naar de bouwpraktijken van Dos Santos moet kijken.

“Ik ben op de hoogte van wat er op Caracasbaai gebeurd”, reageert Cooper bij de wekelijkse persconferentie van de regering. “Er wordt inderdaad illegaal gebouwd en dat keur ik helemaal niet goed. Maar meneer Hollander moet niet alleen naar het project van Dos Santos kijken. De duikschool, de surfschool en de Mi Dushi Party Boat hebben allemaal illegaal gebouwd. Ik wil kritisch zijn en naar alle projecten kijken.”

Brief
Hollander heeft medio januari een brief over de illegale constructie van naar Cooper gestuurd. Het Statenlid ontving later anoniem een bouwtekening waaruit blijkt dat CPA-president-commissaris Dos Santos de opdrachtgever is voor de constructie op het schiereiland. De minister bevestigde vandaag tijdens de persconferentie dat hij de brief heeft ontvangen. Hollander zal volgens Cooper binnenkort een reactie op zijn brief ontvangen.

Niet ingegrepen
“Ik ben persoonlijk gaan kijken toen de eerste stenen werden gelegd”, zegt Cooper die destijds nog onderdeel uitmaakte van de oppositie. “Ik heb gedeputeerde Anthony Godett direct verzocht het project stop te zetten, maar de regering PAR/FOL/PNP heeft niet ingegrepen. Nu zijn ze echter wel boos dat er nog altijd gebouwd wordt.”

Afwachten
Volgens Cooper heeft Dos Santos onlangs een projectdossier bij de Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting (DROV) ingeleverd. “Het is moeilijk om in een vergevorderd stadium alles nog te slopen. We wachten dan ook op het advies van de DROV. Als het project in het masterplan voor Caracasbaai past gaan we ermee verder, anders niet”, meent Cooper.

Masterplan
Op de vraag of de duikschool en surfschool bij Caracasbaai boetes zullen krijgen, kon Cooper geen concreet antwoord geven. “Ik kan die bedrijven nu niet zomaar weghalen. Ze staan er al, dus wat wil je dat ik doe? Ik kan alleen kijken of zij ook in het masterplan passen en dan een beslissing nemen.”

Oproep
De minister eindigde de bijeenkomst met een oproep aan het volk. “Wij onderzoeken momenteel of er sprake is van illegale bouwpraktijken in de wijken Seru Fortuna en Rooi Santu. Ik wil het volk dan ook vragen om illegale bouwpraktijken door te geven aan de DROV, want de overheid accepteert dit niet.”

12 reacties op “‘PAR stond illegale bouw zelf toe’”

 1. Laat deze regering zijn werk doen. PAR heeft jaren de tijd gehad en alles verpest en het was allemaal vriendjes politiek.
  Emely de Jong-El Hage was als moeder Teressa en Leeflang was net een Pitbull en zij hebben allemaal hun zakken goed gevuld en het volk klein gehouden en met een grote smile en mooie praatjes iedereen zoet gehouden.
  Nu dat de nieuwe regering hun werk goed proberen te doen. Komt Atacho, Leeflang, Goddet, en ook de rest met mooie verhalen, PAR niemand zal en wilt meer in geloven wat jullie ook doen, jullie hebben een puinbak van gemaak. Ga nu lekker genieten, jij vooral Atachao met jou dieven gedoe,
  Goddet ik zou als ik jou was stil blijven aangezien jij bij de boevensoort hoort.
  Trouwens jullie allemaal van de PAR, Boso tempu a pasa i laga duna otro un chens i stop di kibra e hendenan ku ta bezig te hasi nan trabao, bon in ieder geval beter dan jullie.
  Nos peublo no ta gusta tende berdad. Berdad ta duru pa tende pero ta bon ku tur boso suchidad nan ta bini na kla.

  Mi tas sprera ku mas kos sali na kla tur e anja nan ku boso a sinta boso a juda boso hendenan blanku, aristokraatnan i boso familianan.
  Pueblo boso a tene kens, anto Mama Teressa a sali semper bisa i hunga un wega di yo no fui.

  Leeflang semper tabatin een grote bek, mooier kan ik het niet zeggen. Meskos ku Atacho y Godet. Bo ta kere ku un ruman mujer ku tin huishoudschool ta bira haltu den gobierno??
  No lagami habri buki papia den tur e anjanan ku boso a sinta kwantu plaka di nos peublo boso no a gasta na vriendjespolitiek.
  Kooyman, MCB, Fayat, Opleiding Training Curacao, (Carmen Linegar) UDC (Ruud Thuis) tur e hende nan aki boso a juda (viendjespolitiek) Tur e hendenan aki ta eigenlijk niet echte Ju de Korsow nan ta Suriname, Ruid Thuis ta Makamba suchi ku ta masha sluw, Carmen Linegar ta un Suriname suchi pero hopi suchi (ook sluw met 10 gezichten) Leeflang tambe ta un suriname ku ta gusta brua asina nos por sigi.

  Mi no ta riba yun persona personal pero berdad mester wordu papia. Aki na Korsow turhende ta skonde tur kos of e ta bai den dofpot manera siemper a pasa aki nan.

  Ta bon ku e regering aki ta sina, dios duna nan hopi forsa i nan ta keda sinta
  Kiko ku PAR nan hasi nan tempu a pasa.
  Ta komprendible ku ora bo a kustumbra di horta of gana hopi plaka di nos komunidad anto komunidat mes a poneboso un banda esey ta hasi hopi dolor, i boso komo PAR FOL en al jullie mooie vriendjes (Bai Flit)

 2. Same subject different location……all over the place .

  niet te praten over all die illegale waterleidingen die aangelegd zijn op ronde klip !

 3. Cooper, Cooper, Hij kan de bedrijven niet zomaar weghalen. Geen vestigingsverguning, bouwverguning, horecavergunning enz. Dan is het einde oefening. Ook gen ruimte om het achteraf in orde te maken. Waar hebben we regelgeving voor.
  De goede leiden onder de kwaden. Het is nu tijd om te laten zien dat we een daadkrachtige overheid hebben. Laat zien dat je spierballen hebt.

 4. @boies, en moet de regering dan maar doorgaan met corruptie en vriendendiensten> omdat de ander dat ook doet/deed? Kinderachtig gedrag met als resultaat dat straks inderdaad elk strand op curacao verboden zal zijn voor de ydk! dankzij onze politici!

 5. @Gerrit, dat klopt. Maar als het volk meer vertrouwen had gehad in de PAR zaten ze niet in de oppositie. Hoe je het went of keert heeft een meerderheid van Curacao niet op de PAR gestemd.
  De PAR heeft flinke steken laten vallen, misschien door de gedwongen samenwerking met FOL.
  Het huidige regime, dat op een platform van patriotisme en “volk eerst” is gekozen, zou nu zijn tanden moeten laten zien en niet zijn eigen mensen zich zo publiekelijk laten verijken over de ruggen van anderen.

 6. Cur eye vergeet niet dat PAR de grootste partij is (8 zetels). Helmin Wiels denkt dat het volk achter hem staat, heeft maar 4 zetels behaald. De partij MAN is afgestraft in de verkiezingen van 5 naar 2 zetels! De PAR is gedwongen door de andere partijen.

 7. @Boeis, two wrongs don’t make a right..
  Vergeet je niet dat de PAR door het volk bij de laatste verkiezingen tot de opositie is gedwongen? Maakt het uit dat de vorige regering “het ook deed”? Kun je trots zijn op een land dat zo met zijn resources omgaat? Kun je zeggen dat we klaar zijn voor onafhankelijkheid?
  Deze dingen gebeuren niet verscholen, maar in vol daglicht.
  Ik zou graag zien dat de regering, maakt mij niet uit wie er in zit, het verleden laat varen en een keer stopt met op deze manier ons land kapot te maken.

  Ik vind het te makkelijk om te zeggen, dit is de rotzooi van de vorige regering.
  Typisch Curacao… “De bus heeft me gelaten…” No ta mi falta..
  Laat zien dat je beter kan regeren en vooruitzien dan de vorige regering door resultaten en
  daarna kun je zeggen.. “Kijk wat een troep WIJ HEBBEN MOETEN OPRUIMEN?”

  Een patriotisch volk zal dat belonen…
  Kritiek is iets voor de oppositie…

 8. Wanneer begint de regering naar voren kijken i.p.v. naar achteren.
  Ze plaatsen een stop op alles van de vorige regering oa: plan nieuwe ziekenhuis, raad van commisarissen, direkteur VDC, direkteur CPA, CEMS, buitenlandse musikanten tijdens karnaval periode en noem maar op. Waarom nu niet…

 9. NOU,
  ALS IK EEN BRIEF VOOR JE SCHRIJF OVER ILLEGALE PRAKTIJKEN OP ONS GELIEFD EILAND ,OF WELK ANDER ONDERWERP DAN OOK….HOOR JE TE LUISTEREN ,NIET MINACHTEND NOCH DENIGREREND,WANT:

  OF IK JE HET NOU ZACHT OF LUID VERTEL,
  HET BLIJFT HET ZELFDE,PREFERIBEL:

 10. Over de laatste 16 jaren heeft de Par regeringen alles gepermiteerd als je maar aan de partij steun geeft. Heeft iedereen de “Goisco Gebouw bij de Schottegatweg vergeten? Makkelijk om deze regering aan te vallen die amper 6 maanden aan de macht is.
  Brandspuit affaire,,nummerplaat affaire,Curoil affaire en wij kunnen zo verder gaan. Wees eerlijk het is genoeg nu met Par.

 11. Tuurlijk, een duikschool gebouwd van hout zonder fundering, een surfschool uit een container en een vlot aan een pier, allemaal toegankelijke voor publiek is hetzelfde als uit puur winstbejag een appartementen complex uit de grond stampen waar het publiek nooit meer mag komen…

  – President commisaris CPA met een 500 naf p/u account om iemand aan te vallen die voor 150 p/u werkt.
  – 27000 naf voor een half onderzoek zonder openbare aanbesteding
  – Security bedrijf gedeponeerd binnen LVV zonder openbare aanbesteding
  – Even een terreintje stelen
  – Ondertussen in de media “un Santo” spelen..

 12. Cooper weet niet of de illegale bouwpraktijken weer gesloopt kan worden? De fundering van uw vriendje van de partij PS op de Caracasbaai is heel makkelijk weer te slopen, daarvoor hoeft u DROV niet om advies te vragen. De masterplannen zijn niet definitief dus kan u ook niet oordelen! Wel hard roepen dat u illegale woningbouw niet accepteerd! Wees een kerel en maak heel caracasbaai schoon! Niks accepteren geldt dan voor iedereen!

  Zeer vaag dat Cooper zelf om een bouwstop heeft gevraagd en als Minister het ook op zijn beloop laat. PAR heeft niet goed gehandeld maar dit kan nu door Cooper aangepakt worden!
  Kan Cooper eindelijk een keertje iets goed doen….