• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ‘Onze democratie wordt bedreigd. Uit informatie van verschillende ambtenaren en werkers van de overheid blijkt dat ze zich geïntimideerd of bedreigd voelen door de huidige coalitie”, zegt Statenlid Malvina Cecilia (PAR).

Cecilia zegt van meerdere ambtenaren, die er vaak niet openlijk voor uit durven te komen, te hebben gehoord dat ze geïntimideerd werden op de werkvloer. “Dit zorgt voor een ongezonde situatie. Na de komst van de nieuwe regering op 10 oktober 2010 werden hoofden van diensten opzij gezet. Deze mensen worden door het slijk gehaald en hun plek wordt opgevuld door iemand die van toeten noch blazen weet.”

Spanning
Volgens het Statenlid zorgt dit voor onnodige spanning op de werkvloer. “De Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) heeft met de vorige regering het Sociaal Statuut ter bescherming van ambtenaren ondertekend”, zegt Cecilia. “Daarom roep ik de bond op te zorgen dat deze afspraken worden nageleefd en de democratie wordt gewaarborgd.” Cecilia heeft nog geen reactie van ABVO ontvangen.

10 reacties op “‘Ambtenaren geïntimideerd op werkvloer’”

 1. our government is 1 big corrupt criminal disaster!
  door angst de bevolking intimideren? leer mij beter kennen, zoiets flik je me niet, stelletje hufters!

  btw: ik heb dit ook gelijk maar even op facebook gezet. 😉

 2. denk je echt dat het mij iets uitmaakt dat ik mijn mond open trek bang voor wat ? deze politici hier ? mijn baan kwijt ? niet protesteren ?
  Precies zoals deze lui jullie willen hebben….

  mijn mond dicht houden… nee hoor een grote bende is het hier in de politiek
  zo’n klein eiland dat zo veel problemen veroorzaakt door de politiek .en dat racisme iedere dag het heft in handen heeft in deze politieke vergaderingen

  ze kunnen allemaal de @#$#$ krijgen en maakt mij niets uit of je weet wie ik ben waar ik woon of wat ik doe …. wat belangrijk is is de mening van de burger maar die wordt niet gehoord door deze politic ze zitter her voor hun eigen zak ! niet voor die van jou

 3. En dan wordt mij verweten dat ik azijn pis ! Schotte zal alles blijven pikken van die onbenul, omdat die de sleutel van dit kabinet in handen heeft en Schotte is, blijkt nu, alleen maar geinteresserd in zijn stoel van de minister president van Curaçao, het volk zelf interesseerd hem geen iota.

 4. @Angie, Juist door dit gedrag blijven de politici misbruik maken en wordt het volk alleen nog maar armer en armer en zij worden steeds rijker.
  Door de angstcultuur zal dit blijven bestaan.

  trouwens denk je dat dit niet speelt in Libie en Egypte? Daar kan het zelfs je leven kosten en toch demonstreren mensen daar! Uiteindelijk moet het VOLK beslissen over het lot van het VOLK en niet een paar ongeschoolde en corrupte politici!

 5. @angie,

  angst is geen goede raadgever.
  je ouders zijn hun leven lang bang geweest, wil jij dit ook?
  ik begrijp best dat je in een kleine gemeenschap voorzichtig moet zijn met je mening.
  maar alles pikken is niet de oplossing.
  het is walgelijk wat er nu gebeurt met de ambtenaren en dat ze niet meer een eigen mening er op na mogen houden.
  is dit het Pais Curacao, waar we zo trots op moeten zijn???
  DEZE REGERING IS BEZIG MET VERDEEL EN HEERS POLITIEK……..
  HET VOLK MOET DIT NIET LANGER PIKKEN……
  ALS SCHOTTE ALLES BLIJFT ACCEPTEREN VAN WIELS DAN KAN HIJ OOK MAAR BETER OPSTAPPEN…

 6. @ Gerrit en Pueblo: Op Curacao kan men niet zomaar gaan demonstreren. Veel mensen durven niet te demonstreren omdat ze bang zijn voor represailles. De mensen met een goede baan (die niet bij de overheid werken of van de overheid afhankelijk zijn) kunnen wel gaan demonstreren, maar de ‘normale’ mens kan dat niet. Ze zijn bang dat ze de volgende dag hun baan kwijt zijn, of dat hun ouders/kinderen/oom/tante/etc hun baan verliezen. It’s sad, but true.

  Ik ben zelf een young professional en het eerste wat mijn ouders tegen mij zeiden toen ik terugkeerde uit Nederland, was dat ik mijn mening niet overal moest gaan verkondigen, want zij moeten nog een paar jaar werken! Kortom: de ‘normale’ mens kiest de zekerheid van zijn salaris boven alles. And I can’t blame them…

 7. Pueblo, in Nederland gaan ze demonstreren tegen bezuinigingen in het onderwijs! Hier is de bevolking heel terughoudend en lijken net alsof ze niks verkeerd durven te zeggen….bang voor de leiders! Je hoeft geen nazaat van Tula te zijn maar leren van de geschiedenis! Opkomen voor je medemens!

  Wanneer komt er een datum om te demonstreren?

 8. Wanneer pikt het volk dit niet meer en krijgen we Egyptische toestanden? Als we echt nazaten van Tula zijn dan pikken we dit niet meer!

  Als we een echt land willen zijn dan moet het volk zichzelf verlossen van deze profiteurs!

 9. wanneer gaat Schotte eens begrijpen dat hij met de Wiels in zijn coalitie helemaal verkeerd bezig is.
  op deze manier ga je denken dat hij ook fout is en racistische ideeen er op nahoudt.
  als hij slim is distantieerd hij zich van Wiles en zijn iedeeen en schrijft nieuwe verkiezingen uit.
  waarschijnlijk kan hij dan nog zijn hachje redden.
  maar als dit langer duurt kost het hem zijn kiezers…..

 10. Let op, dit is geen propaganda van de PAR maar pure werkelijkheid en al vele maanden aan de gang (feitelijk vanaf de dag na de verkiezingen). Ik moet zeggen, een paar ministers vertonen verbluffend veel daadkracht (economische zaken en financien) maar de rest is niets bijzonders en pionnen van keiharde criminelen (inversteerders van de partijkas/verkiezings campagne). Helaas de harde werkelijkheid op ons eiland. Als ik veel geld had kon ik hier doen en laten wat ik wilde, golden voor mij geen regels en leefde ik als ‘God op Curaçao’.

  Wel jammer dat juist de mensen die het hardste roepen dat ze de kansarmen willen helpen, zich het meeste schuldig maken aan dit soort praktijken.