• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-Statenlid Anthony Hollander heeft anoniem een bouwtekening ontvangen waaruit blijkt dat CPA-president-commissaris Amparo dos Santos de opdrachtgever is voor de constructie op Caracasbaai. “Vanmiddag stuur ik opnieuw een brief aan minister Cooper.”

De vragen over de illegale constructie heeft Hollander medio januari via een brief gesteld aan minister Charles Cooper (Ruimtelijke Ontwikkeling). Tot nu toe zijn de vragen nog niet beantwoord. Nu heeft hij vorige week anoniem een bouwtekening ontvangen waarvan de opdrachtgever Dos Santos blijkt te zijn. Op de bouwtekening zijn plannen voor ontwikkeling van een groot appartementencomplex te zien.

Constructie afbreken
“Ik heb begrepen dat minister Cooper in de media heeft bevestigd dat Dos Santos inderdaad de opdrachtgever is van de constructie en dat dit is goedgekeurd door de vorige regering”, legt Hollander uit. “Maar het gaat er niet om dat het project geplaatst is onder de vorige regering. Het gaat om nu! Er is een uitgebreid bestemmingsplan voor het schiereiland bij Caracasbaai en daarnaast heeft de overheid de bevoegdheid om illegale bouwconstructies af te breken.” 

Masterplan Schiereiland
Volgens Hollander is er een masterplan voor het schiereiland. “Het plan is in het voordeel van het volk. Het moet een gezellige boulevard worden met wandelpaden, restaurantjes en winkels. Dan wil je niet opeens een luxueus appartementcomplex zien langs het wandelpad.” Het PAR-lid geeft aan dat Cooper weet dat alle huidige constructies op het schiereiland illegaal zijn. “Het maakt niet uit wie de opdrachtgever is. Ik verwacht dat deze constructie wordt afgebroken en niet door wordt gezet om politieke vriendjes tevreden te houden.”

Illegale bouw
Het Statenlid erkent het probleem van illegale bouw op Curaçao. “Vaak worden er toch gaten in de wet gevonden om illegale bouw legaal te maken. Dat vind ik vreemd; de overheid is er juist om ervoor te waken dat dit niet gebeurt.” Voor Hollander is er een duidelijk verschil tussen de illegale bouw van een luxe resort en appartementen bij kustgebieden en mensen die illegaal een huis in de mondi bouwen. “Toen er bij Seru Kandela en Seru Fortuna veel illegale huizen werden gebouwd heeft de overheid hen een generaal pardon verleent. Deze mensen zijn arm en hadden geen plek om te wonen. Dat is natuurlijk niet had geval met de bewoners van villa’s aan het Spaanse Water.”


11 reacties op “‘Illegale bouw van Amparo dos Santos’”

 1. Die Amparo dos Santos is een despoot. Hij kost de belastingbetaler alleen al tonnen door het ongerechtvaardigd ontslag van de CPA directeur waarvoor hij (president commissaris) verantwoordelijk voor was.

  En dat de politiek niet ingrijpt bij zijn illegale bouw is een grote schande. Juist mensen in functie als Amparo dos Santos moeten extra kritisch bekeken worden omdat zijn in een situatie verkeren dat ze al snel de schijn van belangenverstrengeling tegen zich hebben. En hier is het niet meer schijn, hier is het een stinkende beerput.

  En Cooper, die als ingenieur enige intelligentie niet ontzegd kan worden, moet zich diep, diep schamen.

 2. omdat Amparo dos Santos illegaal een appartementencomplex op Caracasbaai bouwt. Minister Charles Cooper (Ruimtelijke Planning) laten weten dat Hollander niet alleen naar de bouwpraktijken van Dos Santos moet kijken.

  “Ik ben op de hoogte van wat er op Caracasbaai gebeurd”, reageert Cooper bij de wekelijkse persconferentie van de regering. “Er wordt inderdaad illegaal gebouwd en dat keur ik helemaal niet goed. Maar meneer Hollander moet niet alleen naar het project van Dos Santos kijken. De duikschool, de surfschool en de Mi Dushi Party Boat hebben allemaal illegaal gebouwd. Ik wil kritisch zijn en naar alle projecten kijken.”

  Brief
  Hollander heeft medio januari een brief over de illegale constructie van naar Cooper gestuurd. Het Statenlid ontving later anoniem een bouwtekening waaruit blijkt dat CPA-president-commissaris Dos Santos de opdrachtgever is voor de constructie op het schiereiland. De minister bevestigde vandaag tijdens de persconferentie dat hij de brief heeft ontvangen. Hollander zal volgens Cooper binnenkort een reactie op zijn brief ontvangen.

  Niet ingegrepen
  “Ik ben persoonlijk gaan kijken toen de eerste stenen werden gelegd”, zegt Cooper die destijds nog onderdeel uitmaakte van de oppositie. “Ik heb gedeputeerde Anthony Godett direct verzocht het project stop te zetten, maar de regering PAR/FOL/PNP heeft niet ingegrepen. Nu zijn ze echter wel boos dat er nog altijd gebouwd wordt.”

  Als de minister er zo op tegen is waarom dan niet als eerste stap dit laten afbreken????????????????

 3. komt toch lekker uit he alles wat de PAr heeft gedaan is fout maar nu Coooper zelf van zijn vriendje amparos kan profiteren is het wel goed wat de PAR deed en mag een nu te gaan bouwen illegaal complex wel ondanks het huidige beleid. alleen maar omdat de minister er van profiteren. lijkt een beetje op de zaak ontwikkeling otrabanda/korredor.

 4. Nu zijn we bijna een jaar verder en is er wat gebeurt? is de illegale bouwer al opgepakt?

 5. Tja als Cooper dit zo erg vond dan had zijn eerste stap als minister geweest dit alles afbreken maar nee hoor.. Cooper liegt er weer op los zoals altijd

 6. De overheid 3 miljoen laten investeren om infrastructuur aan te leggen en vervolgens gewoon een prime-locatie terrein stelen. En dan een maand lang op TV en radio lopen roepen dat “Ze nu een keer op moeten houden om dingen van het volk te stelen”. Wiels beschuldigd Cooper van het vergeven van terreinen… zolang het niet zijn vriendjes zijn. Nieuwe politieke wind, oude streken… Hombu, ta falta di makambanan konolista… Habri bo wowo, nos mes hende ta tira atrako riba nos..

 7. Hollander hypocriet. Do Santos hypocriet!

 8. Weer een vraag die een bodemloze discussie word.

  vraag is er vergunning? antwoord ja……………….laat zien en publiceer…klaar.

  nee…………….stopzetten en nieuwe aanvraag indienen en dan laten uitzoeken.

  danki

 9. Beste Ruperto,

  deze vraag is gesteld, zijn antwoord was dat de portefeuille niet onder de PAR viel, maar onder de FOL, onder Anthony Godett. Daarnaast is het Cooper die stelt dat het project goedgekeurd is door de PAR-regering, Hollander kon dit niet met zekerheid bevestigen of ontkrachten en ging over op zijn argument dat het gaat om ‘nu’ en niet om wat de vorige regering wel of niet heeft goedgekeurd.

 10. Ik begrijp niet hoe de vorige regering t.w. de PAR coalitie waabij de heer Hollander toebehoort, een projekt kan goedkeuren, terwijl hij, Hollander, deze regering vraagt om de zaak af te breken. Verder vindt ik dat een vraag als deze als nu eigenlijk door de interviewer van ‘Vers geperst” moet zijn opgeworpen.

 11. Jongens Amparo mag wel bouwen hij is namelijk vriendje van de politiek maar de vorige voorgangers dat waren allemaal corrupte mensen. Natuurlijk bouwt alleen in het voordeel voor het volk niet voor eigen gewin. Hoe kunnen jullie dat nou denken! Deze arme man denk werkelijk aan het volk en niet aal zijn protomonee, Dat hij +/- Fl100.000,- betaald heeft gekregen voor 1 maand werk bij CPA komt doordat hij hongerige kinderen moet voeden en gezien inflatie is dit een redelijk bedrag.
  kortom: IF you know the right people at the right place everything is possible!!