• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het personeel van de U.S. Forward Operation Location (USFOL) heeft onlangs de koraalriffen nabij het Marriot Hotel schoongemaakt. “De vrijwilligers van USFOL hebben opgemerkt dat het normaal mooie rif steeds meer lijkt te lijden onder vervuiling en daardoor afsterft.”

“Wij voelen de verantwoordelijkheid om het koraalrif rondom Curaçao gezond en schoon te houden. Hier profiteren zowel lokale mensen als toeristen van”, aldus U.S. Consul Generaal Valerie Belon. “Daarom besteden de vrijwilligers veel tijd en energie aan verschillende projecten opgezet door de USFOL om de koraalriffen van Curaçao schoon te maken.”

2 reacties op “USFOL helpt met schoonmaak koraalrif”

 1. Om de koraalriffen te behouden zijn er verschillende dingen die moeten gebeuren:
  – Zwerfvuil uit Punda en Otrabanda moet aangepakt worden (boetes).
  – Riolering moet aangelegd worden voor heel Willemstad, er gaat nog veels te veel onzuiver water de zee in. Kijk maar naast Sea Aquarium beach waar alle stormwater en riol van de wijken zonder zuivering de zee instroomt.
  – Mangrove bossen moeten wettelijk beschermd worden. Dit roepen we ieder jaar en nooit gebeurt het. Die zorgen voor natuurlijke zuivering en als kraamgebied voor koraalrifvissen.
  – De opwarming van de aarde moet gestopt worden, begin maar met de isla te sluiten, dan zijn we al een stap verder. Dan de stinkende diesel centrales van Aqualectra vervangen met alternatieve energieen en als laatse emissie controle voor alle autos tijdens de keuring, wie niet voldoet moet zijn auto sloppen.
  Green Force

 2. Dit zijn nou mooie berichten en initiatieven van organisatie die het verschil maken op onze eiland, Top 🙂