• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - CBSCURAÇAO – Aan de hand van een onderzoek naar cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) lijkt de 80/20-regeling niet haalbaar, meldt Antilliaans Dagblad. Uit hun arbeidskrachtenonderzoek 2009 blijkt dat maar 73 procent van de beroepsbevolking een lokale arbeidskracht is.

Het onderzoek toonde aan dat slechts 73 procent van de beroepsbevolking op Curaçao of op één van de andere eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen is geboren. Dit is inclusief Arubanen, die eigenlijk niet onder de regeling vallen. Zes procent is in Nederland geboren en 21 procent ergens anders. Volgens Pueblo Soberano (PS)  is een lokale arbeidskracht iemand die op Curaçao of op één van de andere eilanden is geboren én Curaçao voor 10-10-10  als verblijfplaats had.

Emigratie en immigratie
Emigratie en immigratie brengen daarnaast ook gevolgen met zich mee. Het aantal op Curaçao geboren werknemers is met 1.000 personen afgenomen, terwijl bijna 1.300 buitenlandse werknemers erbij zijn gekomen.

5 reacties op “’80/20-wet niet realistisch’”

 1. Zie de tekst van een interview met Karel Frielink op Radio Hoyer via onderstaande link!
  Dat zegt voldoende, lijkt me zo. Eén hele grote opgeblazen Helmin Wiels klapballon

  http://www.curacao-law.com/wp-content/uploads/2008/05/Interview-Radio-Hoyer-2-01MRT11-DEF.pdf

 2. Beste Gomez, die mensen van de andere partijen gaan zich dan ook niet bemoeien met dingen waar ze absoluut geen verstand van hebben. Zij kennen hun “competentie” niveau.

 3. Gerrit, Als je de mensen bekijkt van de andere partijen dan zit daar ook zeer weinig nivo bij.. 1 pot nat

 4. Loze uitspraken zonder erbij na te denken wat realistisch is. En hiervoor moeten wij belasting betalen voor zulke Jojo’s die niks bereiken dan alleen het eiland afbreken!

 5. Wat is de regering toch slim! Een wet willen invoeren zonder eerst een onderzoek te verrichten! Je kan wel PS de schuld geven maar de andere partijen hebben er ook mee ingestemd zonder extra onderbouwing te vragen.