• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens Nynosha Fecunda komen Antilliaanse jongeren te vaak negatief in het nieuws. Daarom organiseerde zij een discussieavond voor jonge Caribische Nederlanders en politici, professionals en wijkbewoners die zich voor de deelgemeente IJsselmonde inzetten.

Fecunda is zelf van Antilliaanse afkomst en vindt dat het merendeel van de Antillianen in Nederland een voorbeeld voor anderen kunnen zijn. Om dat onder de aandacht te brengen, maakte de Antilliaanse uit Beverwaard twaalf korte filmpjes waarin Antilliaanse jongeren hun talenten laten zien. De talenten variëren van politiek bedrijven tot professioneel auto spuiten.

Discussie
Een aantal van de filmpjes beleefde de première tijdens de dialoogavond en vormde een inspirerend uitgangspunt voor de discussie tussen de aanwezigen. 33 Antilliaanse jongeren bezochten de bijeenkomst, net als onder andere de Gevolmachtige Minister Sheldry Osepa en andere professionals. Die waren onder de indruk van de talenten en kwaliteiten van de jongeren. De jongeren waren op hun beurt blij en trots dat ze de gelegenheid kregen hun vaardigheden te tonen en dat er serieus naar hen geluisterd werd. 

Navolging
Het initiatief krijgt navolging in de deelgemeente Charlois en waarschijnlijk ook in Feijenoord. Daarnaast heeft de gemeente Rotterdam financiële ondersteuning toegezegd om de gepresenteerde talenten verder te ontplooien.

3 reacties op “Positieve bijeenkomst in IJsselmonde”

 1. Beste Bradley, als ik het dus goed begrijp is dat groepje Curacaosche “good for nothings” gecreërd, door wat jij noemt “pastorale pedofilie”. Nou heb ik al vele excuses uit die hoek gehoord maar dit excuus is een toppertje hoor. Het is alleen zo jammer dat het overgrote deel van onze paisanos ten onrechtte op dit excuus van jouw wordt aangekeken. En of zij daar dankbaar voor zullen zijn, betwijfel ik.

 2. hans ,niet alleen die aspecten moeten de negatieve beeldvorming ombuigen maar ook de stringente pastorale begeleiding van jongeren door de kerken heeft geresulteerd in moraal verval omdat de meeste pastorale medewerkers podofiel zijn en pedofilie promoten wat van zelfs prekend zware criminaliteit met zich meebrengt.

  DOOR PASTORALE PEDOFILIE EN MORAAL VERVAL VAN DE ETISCHE NORMEN EN WAARDEN IS HET HELAAS ZO GEWORDEN.

 3. Trots kunnen zijn op eigen geleverde prestaties, talentontwikkeling stimuleren, successen vieren. Dit zijn de sleutelwoorden om de negatieve beeldvorming om te buigen.
  Het gaat uiteindelijk om het vergroten van talenten. Zelfstandig kunnen opereren op de arbeidsmarkt en gewaardeerd worden om wie je bent en wat je kunt. Vijf Curaçaoënaars
  hebben zich kandidaat gesteld voor de komende verkiezingen van de Provinciale Staten op 2 maart aanstaande. Ook iets om trots op te zijn. Dat klinkt beter dan”gooi alle Nederlandse stagiaires uit Curacao” of “een terugstuurregeling treffen in de Rijkswet Personenverkeer”.
  Laga nos traba un bon futuro, traba!