• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ochtendkrant Vigilante heeft gisteren alle creditcardgegevens van voormalig Statenvoorzitter Pedro Atacho gepubliceerd. Volgens de krant gaat het om de uitgaven van Atacho van 2008 tot 2010. Statenvoorzitter Ivar Asjes zegt het te betreuren dat de gegevens uitgelekt zijn. 

In de publicatie zijn alle uitgaven te zien op datum, het soort aankoop en waar de transactie plaatsvond. Op het overzicht valt op dat er twee kaartnummers worden genoemd. Eén kaart was in handen van Atacho en de ander was van de griffier. De uitgaven van de voormalige Statenvoorzitter worden onderzocht door Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab).

Lek
”Het is niet de eerste keer dat er documenten naar buiten lekken”, aldus Asjes. “Maar de lek kan overal zitten, bij de overheid of bij financiën. Het mag niet gebeuren, maar het gebeurt toch. Zelfs de documenten van de Veiligheidsdienst liggen tegenwoordig op straat”, benadrukt de Statenvoorzitter. Hij wil niet reageren op de informatie die de krant heeft gepubliceerd. “Ik kan alleen reageren op officiële documenten die uit het onderzoek voortkomen.”

2 reacties op “Creditcardgegevens Atacho in krant”

  1. Asjes dit is echt toeval. Zal zijn eigen creditkaart gegevens wel verbrand hebben.

  2. Statenvoorzitter Ivar Asjes zegt het te betreuren dat de gegevens uitgelekt zijn. Leedvermaak ? Nu is de definitie van leedvermaak :plezier hebben in iemand anders zijn achteruitgang.