• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – John Baselmans van Movementu Kontra Korpushon (MKK) moet zijn beschuldigingen richting Stichting Mai rectificeren. Dat heeft de rechter gisteren in een kort geding bepaald. John Baselmans claimde onder andere dat Stichting Mai corrupt is en medewerkers onder druk zet.

Eerder meldde Versgeperst.com al dat volgens Baselmans Stichting Mai met namen van kinderen ronselt om zo meer donaties te krijgen. Baselmans twijfelt aan hun integriteit en meent dat de financiën niet kloppen. De rechter oordeelt nu dat de beschuldigingen richting Stichting Mai een inbreuk zijn op de goede naam van de stichting.

Rectificatie
Baselmans weigerde om de namen van de medewerkers te geven die hem hebben gesproken. Hierdoor kunnen de beschuldigingen niet gecontroleerd worden en zijn ze niet aannemelijk. Baselmans moet nu binnen drie dagen een voorgeschreven rectificatie op eigen kosten publiceren. Baselmans moet aan Stichting Mai 2.274,50 gulden betalen voor de gemaakte proceskosten.

Reactie
In een reactie aan Versgeperst.com laat Baselmans weten dat de rechter gedaan heeft wat hij moest doen. “Ik heb de namen niet vrijgegeven, de rechter moet toch een uitspraak doen. Verdere reactie wil ik niet geven,” aldus Baselmans.

3 reacties op “Rechter eist rectificatie Baselmans”

 1. bedankt John Baselmans voor al je tijd en moeite die je erin hebt gestoken!

 2. beste heer/mevrouw, het is vervelend wat allemaal gaande op curacao, stads schulden stappelen op.Maak gebruik van de geld dat crime op curacvao heeft veroorzaak om alles mee aftelossen,en weer recht te handelen(afbetalen) jonge crime laat ze vrijwilling werk doen, straten schoon maken.tuinen bij hun slachtoffers zoveel uren taak straf. En ouders doen ook mee. scoonmaken in het ziekenhuis.waar het echt nodig is op curacao, neem geen genoegen meer mee, zoek een balans bij uit delen van de straf.Het kan van alles zijn, want hiervoor worden ze niet uitbetaald, curacao heeft veel plaatsen waar een goeie schoonmaak beurt kan gebruiken ,en volgende keer zullen ze echt tijd voornemen, nadenken voordat ze iets uithaald. bij stelen van koper bij andere mensen, denk aan de genen die grote bedrijf en huizen zij aan het bouwen zijn. laat ze 2x het desbetreffende boete betalen als ze geen bewijs hebben van de koper draden waar di gekocht is, omdat dit een kostbaar artikel is. je werkt toch hard aan je toekomst,maar niet om bestolen te worden, maak gebruik van ondercover recherches.
  Geef curacao terug het gevoel van veilig leven zoals we vroeger hadden!!!!!!!!!!!!!!
  bedankt voor het lezen van mijn mail.

 3. Knap dat u ondanks alle bedreigingen de namen niet vrij hebt gegeven.
  En zoals in het vonnis staat, is het rapport van MKK via de minister van Justitie al bij de Procureur Generaal (OM).
  Conclusie; Waar rook is, is vuur.