• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oud-premier en PAR-leider Emily de Jongh-Elhage doet via een brief een dringend beroep op gouverneur Frits Goedgedrag. De aanleiding zijn de berichten in de media dat de huidige regering druk uitoefent op de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC).

De Jongh-Elhage is in de pen geklommen namens haar partij om de ‘integriteit van het bestuur op het eiland te waarborgen.’ Volgens de PAR is VDC er om de veiligheid van het volk te beschermen in een rechtsstaat. “Nu moeten wij in de krant lezen dat de huidige regering druk aan het uitoefenen is op waarnemende directeuren om politieke vriendjes te bevoordelen.”

Interventie
De oud-premier dringt er bij de gouverneur op aan dat interventie van zijn kant noodzakelijk is. “De berichten over de slechte verhoudingen tussen onze veiligheidsdienst en de regering zijn in Nederland en de Verenigde Staten aangekomen. De integriteit van het bestuur van het eiland staat ter discussie.” Hieronder de brief van Emily de Jongh-Elhage aan Frits Goedgedrag.

Brief Emily Aan Gouverneur 24 Febr 2011

4 reacties op “‘Interventie gouverneur noodzakelijk’”

  1. De reactie van Donner op het “screenen”, of moet ik zeggen “niet screenen” sprak volgens mij boekdelen. Nederland is niet van plan zich met onze interne aangelegenheden te gaan bemoeien zo in de trant van, gaan jullie maar op je eigen blaren zitten.

  2. Nou, ik denk niet dat de gobernador zich zal laten leiden door het verdriet van Emely el hage & co cq.aanhang. Haar brief zal wanner puntje bij paaltje komt ook in NL als een van de wanhoopsdaden van haar groep beschouwd worden. Net zo als verscheidene leden van haar partij de PAR, is ze nog steeds in de waan/veronderstelling dat ze het voor het zeggen heeft. Ik hoor geen woord van steun van voormalig ‘hartsvriendin’ anke Bijleveld, ook Balkenende zal zich verre houden van de zaak, dat is zo zeker als 1+1 2 is. Het wordt echt tijd dat dit vrouwtje eens eindelijk plaats neemt in de oppositiebank zoals het hoort. Met elke nieuwe regering waait er een nieuwe wind, zij hebben 16 jaren zitten feesten en stelen.. Jaloezie speelt natuurlijk ook een rol, ook al wordt het niet met zoveel woorden gezegd.. Opeens hebben we een ander Premier die zich populair weet in de regio! Een pres.Santos van Colombia die Schotte hartelijk ontvangt, binnenkort bezoek van de Dominicaanse president, binnen enkele maanden ook nog het beoogd bezoek aan Hugo Chaves, die hem overigens persoonlijk heeft uitgenodigt. Kortom, de vijanden van onze regering Schotte mogen aanvallen hoe ze het ook maar willen, maar kabinet Schotte, gesteund door de MAN en Pueblo Soberano, is er om te blijven, iig 4 jaren! Het puinruimen zal niet makkelijk gaan, maar een begin is er al gemaakt. Dag mw.Emely El hage.

  3. @ Boeis, iedereen kan zijn menings uiten maar we moeten wel niet afwijken van de werkelijke issues..

  4. Mevr. Elhage-de Jongh kan nog niet begrijpen dat Curacao nu een outonoom staat is geworden binnen het konikrijk,zij gaat steeds terug naar dit koloniaal figuur om onze regering op het matje te roepen. Mevrouw Elhage-de Jongh moet haar plaats nemen in de staten van Curacao, waar duizenden mensen voor haar gestemd hebben.