• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) bereidt iedereen voor op prijsontwikkelingen. Minister van Economische Zaken, Nasser El Hakim wil de voedselprijzen verlagen. VBC stelt dat het niet makkelijk wordt om het voornemen van de minister te realiseren.

De vraag is op welke manier de minister dit voornemen wil realiseren. Volgens VBC moet de minister met creatieve maatregelen komen. Volgens de VBC moet er een combinatie ontstaan tussen fiscale maatregelen zoals het bevriezen, verlagen of afschaffen van bijvoorbeeld omzetbelasting op voedselproducten, stimuleren van gezonde concurrentie en het bewust maken en goed informeren van de samenleving.

Prijsbeheersing
VBC stelt dat strenge prijscontrole of werken met absolute winstmarges geen effect heeft. Gezonde concurrentie moet juist gestimuleerd worden omdat dit het effectiefste en goedkoopste instrument is om tot beheersing van prijzen te komen. Volgens VBC zet de stijging van prijzen van basisgrondstoffen als voedselproducten en olie zich in 2011 voort.

Politieke beloften
“Met een zeer open economie als de onze waar sprake is van grote import van voedselproducten en olie dienen wij ons hiervan bewust te zijn en adequaat hierop in te spelen door een realistisch beleid te voeren. Het is af te raden om met mooie politieke beloften te komen die verwachtingen scheppen,” aldus VBC.

1 reactie op “VBC raadt politieke beloften af”

  1. helemaal mee eens….. denken iedereen met warme broodjes gek te kunnen maken…. wel dames en heren….. dit is niet mogelijk niet in 2011 alles word alsmaar duurder …
    deze politieke kwakzalvers weten nog niet dat het van een koude kermis thuis komen is .