• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

compassCURAÇAO – Over twee weken is het zover, de Statenverkiezingen. Toch heeft een derde van de stemgerechtigden nog geen idee, of ze gaan stemmen en op welke partij zij dan hun stem uitbrengen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze is er nu de website kompaspolitiko.com.

Op de website kunnen onzekere kiezers in drie talen, Nederlands, Papiaments en Engels, nagaan in hoeverre de acht verschillende politieke partijen van Curaçao lijken te passen bij de eigen politieke denkbeelden. Door een mening te geven op 25 stellingen wordt in slechts enkele minuten direct online een score gegeven per partij. De  test is snel, betrouwbaar en anoniem.

Stemadvies
“Het kost je slechts enkele minuten om uit te vinden welke partij bij jou past. Het enige wat je hoeft te doen is de vragen te beantwoorden met eens of oneens. De uitkomst komt tot stand op basis van ‘overeenkomsten’ met de standpunten van de partijen. De website geeft geen officieel stemadvies,” aldus initiatiefnemer Emiel van Wegen. “Bij de uitslag van de test, vind je ook  links naar de officiële websites van de partijen. Je kunt zo zelf op basis van de uitkomst, op zoek gaan naar extra informatie. Daarop baseer je dan je uiteindelijke keuze.”

Onderzoek
“Onderzoek twee jaar geleden toonde aan dat slechts tien procent van de stemmers zijn keuze baseert op de partijprogramma’s. Tegelijkertijd geven initiatieven als ‘Young Voters Rock’ aan dat er behoefte is aan een gefundeerde partijkeuze op basis van inhoud. Het kompaspolitiko.com probeert in die behoefte te voorzien,” aldus Van Wegen.

1 reactie op “Hulp voor kiezers”

  1. Bij mij is de uitslag een punt. Misschien nog even wat testen? Maar heel goed initiatief!