• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als de wereld niet snel actie onderneemt tegen bepaalde bedreigingen bestaat de kans dat we in 2050 geen koraalriffen meer hebben. Het koraal kampt met warmer zeewater dat steeds zuurder wordt. Ook scheepvaart en kustbebouwingen bedreigen het koraal.

“Alle bedreigingen van de koraalriffen  komen nu samen”, aldus Jane Lubchenco, bestuurder van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) woensdag in Washington. Daar hield zij een presentatie van haar studie naar de toekomst van de riffen.  Volgens haar rapport is ruim 90 procent van de riffen in 2030 bedreigd. In 2050 zouden de koraalriffen zo goed als verdwenen zijn.

Herstel
Onderzoekers roepen om zo snel mogelijk de CO2-uitstoot te verminderen en overbevissing te bestrijden. De riffen hebben in het verleden al getoond dat ze zich snel kunnen herstellen. Volgens natuurorganisatie Carmabi wordt koraalrif rondom Curaçao ook door kustbebouwing, vervuiling en overbevissing bedreigd.

5 reacties op “‘Koraalriffen in 2050 verdwenen’”

 1. Ik wil het gewoon een keer gezegd hebben: de “zandstortingen” op Blauwbaai hebben alles en ik bedoel dan ook alles, wat onderwater leefde vermoord. Waar waren de milieu organisaties, waar was Carmabi ?

 2. Humans destroy everything they touch and they’ll destroy the rest of the reefs too.

 3. De mensheid is helemaal niet zo menselijk als we ons voordoen

  we maken ons druk als UTS het niet doet ..de gaten in de wegen zitten… de buurman zijn vuil voor je deur neerzet… als men in het verkeer geen voorrang wil verlenen… als het eten bij de snack te koud is of het bier te warm … als het slecht weer is is het weer raak en als de zon schijnt is het te heet…

  mensen wake the F up en maak je eens druk om je leef-omgeving en de natuur…..

  wel beste mensen het einde van de toekomst is in zicht… over 30 jaar geen coraal meer…onderhand laat de wereld ook zien dat ze is uitgeput van het uitbuiten en vervuiling .

  Teveel mensen op de wereld ….veels te veel!

  Remember what you destroy today will not be there tomorrow .. and what won’t be there tomorrow will not be there for your kids….

 4. Ik treur met jou mee Richard.

  Curacao is bezig zichzelf aan het vergiftigen. Niet alleen de opwarming van de aarde speelt een rol, maar zoals het rapport van Carmabi al aangeeft is de kustbebouwing, overbevissing en vervuiling debet hieraan.

  Wij hebben geen overheid die hier iets aan durft te doen. Het probleem lost zichzelf op. De toeristen zullen wegblijven omdat het onderwaterfauna en flora verdwenen zijn. De kustbebouwing zal straks alleen maar uit ruïnes bestaan en de japanners zoeken andere oorden.

 5. Koralen zijn al geruime tijd aan het afsterven. In een zeer korte tijd zie ik de achteruit gang steeds meer. Sinds ik begon met duiken in 1995 en vergelijk hoe het nu is, is het te triest voor woorden. Onze prachtige Mushroom Forest is gewoon weg een begraaf plaats geworden. Ik freedive regelmatig en doet mijn pijn om te zien hoe onderwater alles achteruit gaat. Als wij niks hieraan doen verliezen wij een stuk erfgoed wat niet uit te drukken is in geld.
  Let’s Wake up and try to be the change while we still can! Don’t wait till tomorrow for what we can do today!
  At the end we are damaging our self and above all our nature. Let us not waste what is given to us freely.