• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  Heineken RegattaCURAÇAO – Minister Vogelaar wordt vervangen door  minister Eberhard van der Laan. Maar wat gebeurt er met de plannen voor de Verwijs Index Antillianen. Komt die er nu wel of niet?

  De centrale commissie van de Staten stuurde uit bezorgdheid over de VIA een brief naar de Tweede Kamer. Dit na de commotie die vorige week ontstond toen de Tweede Kamer opnieuw over de VIA wilde praten. In de brief wordt nog eens duidelijk dat het voor de Staten onacceptabel is dat er binnen het Koninkrijk wordt gediscrimineerd op ras of etniciteit.

  Wel/niet
  Of de VIA er wel of niet komt is nog een discussiepunt. Minister-president De Jongh-Elhage zegt honderd procent zeker te zijn dat de index er niet komt. Dit terwijl de Tweede Kamer opnieuw over de VIA wil gaan praten. De nieuwe minister voor Wonen, Wijken en Integratie werd afgelopen vrijdag beëdigd en gaat zichzelf nu inwerken. Hij wil nog geen uitspraken doen over de index. Het kan dus nog alle kanten op met de VIA. De Verwijs Index Risicojongeren (VIR) kan als alternatief ook nog steeds uitkomst bieden. Daarin worden niet alleen de Antilliaanse jongeren maar alle risicojongeren vermeld.

  VIA bijna weg
  Na gesprekken met Antilliaanse bewindslieden besloot Vogelaar de index te schrappen.  De PvdA-top kon dit niet waarderen besloot het vertrouwen in Vogelaar op te zeggen. Van der Laan stond al klaar om haar ministerpost over te nemen.

  Lees meer :

  Vogelaars vertrek stond al vast
  VIA doet Vogelaar de das om
  Definitief geen VIA

  www.versgeperst.com