• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De muzikanten van Q-Sign mogen toch tijdens de carnavalsperiode optreden. Dat heeft de rechter vanmorgen besloten. Minister Elmer Wilsoe van Justitie had voorheen besloten dat buitenlandse bands niet mogen optreden op Curaçao tijdens deze periode.

Q-Sign is een Nederlandse band met Curaçaose bandleden. Na de beslissing van Wilsoe hebben de band en muziekpromoter Germain Bruncken een zaak aangespannen tegen de overheid. De band en Bruncken wonnen de zaak, aangezien de contracten met Q-Sign al voor het besluit van de overheid waren goedgekeurd.

Concreet
Als reactie op de uitspraak wil de minister de wet nu herzien.Het beleid met betrekking tot de toelating van buitenlandse artiesten is bekend. Namelijk dat in de maanden december (kerst en eindejaar), januari en februari (carnavalsperiode), buitenlandse groepen in principe niet worden toegelaten”, reageert Wilsoe. “Indien dit beleid onvoldoende wordt ondersteund door de bestaande regelgeving, zal de regering het beleid concreter moeten vastleggen in de wet.”

Nauwkeurig
Volgens Wilsoe is het beleid ingesteld om lokale artiesten te beschermen zodat zij gedurende de drukke feestmaanden de kans krijgen om op te treden. Daarnaast is het beleid gebaseerd ‘op de capaciteit van de regering om in die periode te voldoen aan correcte handhaving van de openbare orde.’ De minister geeft aan ook de nodige duidelijkheid te hebben gekregen met dit vonnis. “Via een wetswijziging moet het beleid nauwkeuriger worden vastgelegd.”


2 reacties op “Q-Sign mag toch optreden”

  1. Goede promotie van de regering om Curaçaose mensen wonende in Nederland terug te laten komen naar hen eigen land.

  2. Wat een belachelijk beleid! Wie heeft dat verzonnen? De xenofobisten van de PS?