• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws Vers KortjeCURAÇAO – Er komt nog een Papiamentstalige havo-vwo school op Curaçao. Dit maakte minister René Rosalia van Onderwijs gisteren bekend. Fundashon Skol Humanista heeft een licentie gekregen voor een eigen havo opleiding. De stichting heeft al een Papiamentstalige basisschool en vsbo-opleiding.

9 reacties op “Nieuwe papiamentstalige havo-vwo”

 1. Met het papiamentu kan je meteeen aan de slag !
  ze nemen me niet aan ta papiamentu so mi sa papia….

  laat staan een gesprek voeren met een troerist…..
  ja als we toch zo afhangelijke zijn van het toeristme lijkt het mij een super plan voor de ondergang….. want dommer kan niet .Politieke schaak spelletjes die altijd verleizen maar nooit de waarheid onder ogen zien…

  EERSTE en laatste UITGAVE…. BSN 145487545 Papiamentu pa hoger onder en wijs

  BLIJFT ZE UITLAGGEN op deze klip !

 2. Is er wel vraag naar een papiamentstalige havo-vwo school? Er wordt al veel les gegeven in het papiaments! Waarom is er een wachtlijst voor de nederlandse basisschool? De lokale bevolking is niet gek en willen niets liever dat hen kind verder kan studeren. Welke taal wordt er gesproken op het HBO en UNA? Rosalia laat aub gewoon esgeven in het papiaments en Nederlands/engels! Dat gebeurt ook al!

 3. Nee hoor, de naam “Bon Futuro” kan best, is net vrijgekomen.

 4. Bon Futuro…dat wordt de nieuwe naam voor deze school, voordat Rosalia er weer een andere naam van wil maken…of was die naam al bezet???

 5. De vooral zichzelfverheerlijkende zogenaamde bestuurderen maken van dit eiland zo langzamerhand een echt openluchtgesticht. Daar horen ze zelf zeker in thuis, maar hoe haal je het in je domme hoofd om vanwege politieke stokpaardjes deze kinderen hun toekomst te ontnemen.

 6. dom, dom, dom,
  zijn de boeken al in het paiamnets te krijgen?
  voor mijn havo examen moest ik 20 literaire nederlands talige boeken lezen.
  (wolkers, van het reve vestdijk, enz.)
  zijn er wel 20 papiaments talige boeken, dat zal wel, maar niet veel meer dan dat.
  en je komt er zo ver mee in de wereld.
  overal liggen dan de banen voor het opscheppen…..

 7. Ik snap het even niet. Deze Fundashon Skol Humanista is dat nu een prive gebeuren of is het een 100% gesubsidieerd regerings-gebeuren ?

 8. seh noh dushi nan echt papiaments hahah we blijven lachen en sommige worden echt DOM gehouden… people wake up… geeft het als een keuze vak.

  wel ik hoop voor jeugd die naar toe gaat een betere toekomst maar met papiamentu sua ben je gebonden om je leven op deze rots te roesten… want je kan mijn niet vertelen dat weg goed rijd en het huis mooi kijkt als je een baan wil hebben mati nan .want papiamentu ta NOS IDIOMA … ( correct , het is JULLIE taal met nadruk op jullie die er alles op alles aan doen om de bevolking dom te houden )

 9. Goh, daar bereik je echts iets mee in de grote wijde wereld! Het vak Nederlands zal er wel niet gegeven worden, meneer Rosalia kennende. Al is het maar om te voorkomen dat de leerlingen na hun examen een goede studie in Nederland gaan volgen en ‘fyn’ op het eiland blijven.
  Hoe hou ik het Curacaose volk dom?