• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tweede Kamerlid Ronald van Raak stelt vragen aan minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken. In de affaire over de Veiligheidsdienst Curaçao om de geschorste functionaris Lourens Pietersz weer in dienst te krijgen ziet Van Raak zijn gelijk dat kabinet Schotte weinig deugdelijk bestuur heeft.

MFK-ministers George Jamaloodin en Jacinta Constancia willen de vakantie van VDC-hoofd Edsel Gumbs aangrijpen om de geschorste functionaris Pietersz weer in dienst te krijgen. De beide ministers hebben druk uitgeoefend op waarnemend hoofd Rudy Sint Jago zodat Pietersz toegelaten werd tot de Veiligheidsdienst Curaçao. Jago voelde zich zo overdonderd dat hij zich meteen ziek heeft gemeld, meldt het Antilliaans Dagblad.

Vragen
Van Raak wil van minister Donner weten hoe het kan dat regering Schotte nog steeds zware druk uitoefent op de leiding van de Veiligheidsdienst van Curaçao. Volgens hem probeert Schotte mensen, die eerder wegens overtreding van interne richtlijnen de dienst moesten verlaten, weer aan het werk te krijgen. Het Kamerlid vraagt zich af of de minister bereid is deze en andere misstanden bij de Veiligheidsdienst van Curaçao nader te onderzoeken en de Kamer te informeren over de staat van de veiligheidsdienst.

Angst
Van Raak vraagt zich af waarom Donner niet de angst deelt dat de regering Schotte ongunstige informatie uit de openbaarheid probeert te houden voor de ministers. Volgens Van Raak heeft Pietersz wellicht de opdracht gekregen om dossiers op te schonen. Vorige week werd door een meerderheid van VVD, CDA en PvdA de motie van Van Raak om onderzoek te doen naar leden van het kabinet Schotte verworpen.

www.versgeperst.com