• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

thumbnail-lionfishCURAÇAO – Behalve de drie koraalduivels die te bezichtigen zijn in Sea Aquarium, liggen er waarschijnlijk nog veel meer op de loer in het Caribische water. “Het is net als een vlo,” legt Hans Pleijn van Sea Aquarium uit, “Je vindt er eentje en mist er 99.”

Enkele weken geleden werd er door Sea Aquarium een koraalduivel, ook wel Lionfish genoemd, gevonden bij Lagun. Hierna werden er nog twee aangeleverd. “We hebben ze een tijdje ter observatie apart gehouden. Voordat we ze ter bezichtiging hebben gesteld,” vertelt Pleijn. “We hebben gekeken hoe ze leven, hun prooi vangen en of ze überhaupt overleven hier.” De duivels zijn nu alle drie te zien voor publiek van Sea Aquarium.

Euthanasie
“De beestjes komen uit Florida en op 19 september werd er eentje ontdekt op Aruba. Drie weken later vonden we er hier op Curaçao één. Ze groeien verschrikkelijk snel, binnen enkele weken zijn ze van 4,5 centimeter naar 10 centimeter gegroeid.” Sea Aquarium zal de beestjes moeten doden als zij volwassen zijn met 18 maanden. “Vrouwtjes kunnen wel 2000 jongen krijgen, dus dat is geen doen.”

Gevaarlijk
De koraalduivel leeft vooral ‘s nachts en tijdens de schemering. Ze vallen aan als ze zich bedreigd voelen door te prikken met hun giftige stekel. De steek is niet dodelijk, maar doet erg veel pijn en dit kan wel zes weken aanhouden. De duivelse visjes schijnen overigens wel eetbaar te zijn. Door het koken stollen de giftige stekels en is het klaar om te eten. Misschien een nieuwe Curaçaose delicatesse!

www.versgeperst.com