• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bezoek van de Curaçaose delegatie aan Colombia werpt zijn vruchten af. Er is een akkoord bereikt over het aantal vluchten tussen Curaçao en Colombia. Premier Gerrit Schotte probeert de samenwerking te vernauwen en ontmoette de Colombiaanse president voor de tweede keer.

President Juan Manuel Santos van Colombia ontving gisteren Schotte, vicepremier Charles Cooper en minister van Economische Zaken Nasser El Hakim. Santos en Schotte hebben elkaar al eerder ontmoet tijdens de beëidiging van president Dilma Rousseff in Brazilië.

Aloë
Het viertal sprak over de mogelijkheid tot meer zeetransport tussen Colombia en Curaçao. Santos toonde interesse in de productie van aloë op Curaçao. Hij wil uitzoeken of de plant ook in zijn land gekweekt kan worden.

Toevluchtsoord
Premier Schotte heeft tijdens een speech in ‘La Casa Editorial El Tiempo’ Curaçao neergezet als een toevluchtsoord. “Op ons eiland kunnen mensen een toevlucht vinden, uitrusten en inspiratie opdoen.” De Curaçaose delegatie was door de uitgever uitgenodigd bij het Dagblad El Tiempo. Ruim 100 vertegenwoordigers uit de Colombiaanse toeristensector waren bij de speech aanwezig.

Meer vluchten
Tijdens de ontmoeting van het drietal met de Colombiaanse minister van Transport Germán Cardona Gutiérrez is er een akkoord bereikt over het aantal vluchten tussen de twee landen. Curaçao krijgt vijf vluchten per week vanuit Medellin en Bogotá. Deze overeenkomst maakt het mogelijk dat meer toeristen uit Colombia en Latijns-Amerika Curaçao kunnen bezoeken.  


www.versgeperst.com