• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Stichting Green Force vraagt zich nog steeds af wanneer de regering met een officieel antwoord komt op de vraag hoe het verder moet met de ontbossing van natuurgebied Jan Thiel. Verder wil de milieuorganisatie weten wat er met de kabel van Aqualectra gaat gebeuren.

Green Force vindt het onbegrijpelijk dat er geen openheid wordt gegeven, terwijl de regering het vaak heeft over duurzaamheid. Het volk maakt zich volgens Green Force ernstige zorgen over de acties van Aqualectra in het conserveringsgebied van Jan Thiel. “Waar blijft de officiële communicatie die het volk informeert over de stand van zaken? Of heeft het volk geen recht om te weten wat er met haar natuur gaat gebeuren”, vraagt de stichting zich af.

Geen overtreding
Verder schrijft de organisatie dat Aqualectra geen wet heeft overtreden, omdat die simpelweg niet bestaat. Wel heeft het nutsbedrijf de regels voor het uitvoeren van werkzaamheden in een conserveringsgebied overtreden. Zo had het bedrijf een aanlegvergunning moeten aanvragen om de werkzaamheden uit te mogen voeren. Green Force stelt voor om Aqualectra te dwingen de kabel weg te halen uit het natuurgebied op eigen kosten, als straf voor de overtreding. “Dit kan en mag niet meer gebeuren en er moet een voorbeeld worden gemaakt van deze zaak”, aldus Green Force.

2 reacties op “‘Wat gebeurt er met Jan Thiel?’”

  1. Enige oplossing is een rechtzaak aanspannen! Dat kan stichting Greenf Force toch ook doen?

  2. Onze minister van natuur en milieu Mevr. Constansia heeft tot nu toe weinig echte actie genomen voor onze natuur……..alleen stranden schoon maken en speerguns kopen. Nu even op komen voor natuur gebieden mevrouw!