• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De uitlatingen van Helmin Wiels zijn slecht voor Curaçao. Dit laat de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) vandaag weten. “Het eiland wordt hiermee voor schut gezet en dankzij dit optreden is Curaçao hard op weg de risee van het Koninkrijk der Nederlanden en het Caribisch gebied te worden.”

Het bestuur van de VBC zegt dat de partijleider van Pueblo Soberano (PS) vrijwel dagelijks integere personen en gerespecteerde instituten van het Land Curaçao op ‘grove, vulgaire, intimiderende, hoogst onbeschofte en denigrerende wijze’ door het slijk haalt. Wiels zou zich niet schamen voor zijn uitlatingen en het zou hem ook niet uitmaken of deze op de waarheid berusten of niet.

Intimiderende praktijken
“Nu is het kennelijk de beurt aan de voorzitter van de VBC die uitgemaakt wordt voor drugsgebruiker”, gaat de VBC verder. “Dit nadat hij op correcte en terechte wijze commentaar had geleverd op de wijze waarop Emsley Tromp, directeur van de Centrale Bank, door de PS-leider is behandeld. Volgens het bestuur van de VBC wordt voorzitter Joel da Silva Gois thuis opgebeld door aanhangers en sympathisantenvan Pueblo Soberano. “Het zijn intimiderende, laffe en anti-democratische praktijken die binnen onze rechtstaat onaanvaardbaar zijn.”

Flagrante schending van vrijheid van meningsuiting
De VBC zegt dat er sprake is van een flagrante schending van vrijheid van meningsuiting en dat de burgers en instellingen van Curaçao op ordinaire wijze beledigd worden. “Er wordt verwacht dat de minister-president zijn coalitiepartner hierop aanspreekt en de gehanteerde praktijken van PS publiekelijk afkeurt en verwerpt.”

5 reacties op “Uitlatingen Wiels slecht voor Curaçao”

 1. Wiels heeft geen manieren, hij weet niet hoe het moet in een beschaafde wereld.:(

 2. Dorpsgek is nog een te groot compliment voor deze idioot. Holle vaten klinken het hardst.

 3. Vanuit de regering hoeft niemand iets te verwachten, het is toch duidelijk dat Wiels regeert en de rest danst op zijn ritme. Als onze premier hem ook maar een haar breed in de weg legt trekt meneer Wiels de stop eruit en stort het kaartenhuis van Schotte in elkaar, einde exercitie. Zo is het en niet anders.

 4. Ach ja, wat kun je verwachten van de dorpsgek van Curacao…
  Iemand met het IQ van een kokosnoot zou ook nooit serieus mogen worden genomen danwel een politieke partij mogen leiden.

  Erger is dat er nog grotere idioten zijn die op hem stemmen…

 5. Heeft WIELS al eens een uitspraak gedaan die niet slecht was voor Korsou.
  Wacht maar op de volgende verkiezingen, dan is het definitief afgelopen met PS en zijn schreeuwers.