• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is nog niet definitief dat de Davion Lagoon zich gaat vestigen op Curaçao. Het masterplan van Davion is een eerste ontwerp. “Het realiseren van zo’n project kan maar op een paar plekken in de wereld,” zegt initiatiefnemer Carlo Didillon. Volgens hem is het terrein bij Sint Jorisbaai hun te koop aangeboden.

Wie de twee ontwikkelaars het stuk grond bij de Sint Jorisbaai te koop heeft aangeboden wil het duo niet zeggen. Als gevolg van de vele reacties op de plannen voor het resort brengt Didillon een uitgebreide persverklaring uit. In de verklaring legt Didillon uit waarom homoseksule mannen interessant zijn. Volgens Didillon heeft de doelgroep, in tegenstelling tot andere doelgroepen als singles, gezinnen of 50-plussers, nog geen persoonlijk vakantieparadijs. “Wij zien in dit specifieke marktsegment de mogelijkheid een nieuwe markt aan te boren,” vertelt Didillon.

Geschikte locatie
Didillon laat weten dat een geschikte locatie over een stabiele, open-minded en tolerante omgeving moet beschikken. Pas als de gast zich comfortabel voelt, wordt hij een trouwe klant. Volgens de initatiefnemer leven er op Curaçao verschillende culturen op een vreedzame manier met elkaar. De Caribische flair en positieve houding naar het leven toe dragen bij aan dit beeld. “Precies deze kwaliteiten kunnen werken als een magneet op mensen die afhankelijk zijn van de tolerantie van het gastland,” vertelt Didillon.

St. Joris Baai
Groen bouwen, milieubescherming en recycling staan centraal bij het vinden van een plek waar Davion Lagoon gebouwd kan worden. Het terrein aan de St. Joris Baai zou daarom een perfecte locatie zijn volgens de initiatiefnemer. “Maar we staan ook open voor andere opties die aan dezelfde eisen voldoen.”

Milieu en economie
Davion Lagoon wil een emissievrij resort zijn. De initiatiefnemers laten weten dat ze de uitstoot van CO2 zo laag mogelijk willen houden en elektrische wagens willen gebruiken bij de bouw. Daarnaast denken ze aan het herbebossen van honderden bomen, struiken en palmen. Volgens Didillon is het resort goed voor de economie van Curaçao. “Er komen duizenden banen en stageplaatsen, complete toelevering door de handel- en dienstensector en belastingopbrengsten voor het land die in de sociale infrastructuur kunnen worden gestopt. De hele gemeenschap profiteert.”

Investeerders
Op dit moment is Didillon op zoek naar investeerders voor het project. Didillon wil de belangrijkste stakeholders, de overheid en milieuorganisaties, uitnodigen om deel te nemen aan de planningscommissie. De planningscommissie gaat zich buigen over de belangen van Curaçao en de bevolking.

5 reacties op “Onduidelijkheid gayresort Curaçao”

 1. grappig, op een eiland van krap 140.000 inwoners maar liefst 10.000 homoseksuele europese mannen vestigen zal niet door gaan! door geen enkel eiland in de cariben zal zo’n stadje ‘speciaal voor homoseksuelen’ aanvaard worden. waarom net curacao uitpikken? er zijn toch nog tientallen andere eilanden in de Caribean? en honderden tropische eilanden verspreid over de wereld? maar in die landen moeten ze er helemaal niets van weten!! waarom niet in nederland, het land bij uitstek van en voor homoseksuelen, zo’n resort bouwen? in Amerika zullen ze er zeker niet over peinzen. de katholieke curacaoenaars zullen het ook niet pikken.

 2. Wellicht zijn de reaggeerders hier niet op de hoogte over de open-mindedheid in Nederland. Ga eens een keer op de website van de Telegraaf of geenstijl en lees de reacties. Dan zal je zien wat onverdraagzaamheid is. Curacao valt wat dat betreft reuze mee.

 3. Meneer Didillon, duizenden banen en stageplaatsen!!! U neemt de medewerkers zeker ook zelf mee. Lijkt mij dat dat een van uw onderhandelingsvoorwaarden zal moeten worden. Praat eens met Hyatt, die kunnen u vertellen hoeveel moeite ze hebben gehad met het vinden van gekwalificeerd personeel.

  Herplanten van honderden bomen, struiken en planten. De omgeving waar u zich wilt vestigen kent geen palmen. Maar cactussen, wabi, dividivi, infrou en andere inheemse planten.

  Electrische wagentjes. Komt goed uit, want om de hoek staan een tiental windmolens weg te roesten. Als u die inzet, dan hebben we het over recyclen. Belastingopbrengst, die vloeien gedurende de eerste jaren, als het er geen tien zijn terug in uw eigen kas.

  De Curacaose bevolking is tegen het homo-huwelijk. Aangezien Bonaire nu een gemeente van NL is, denk ik dat u daar meer kans van slagen heeft.

 4. tegenwoordig valt het open-mindedheid en tolerantie vies tegen , zie het PSC debacle.

 5. Kansloos project hier op het onverdraagzame Curacao.