• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – De coalitie staat achter het belastingplan 2011-2014 van minister van Financiën George Jamaloodin. De ministerraad heeft ingestemd met het wetsontwerp. “Na drie maanden debatteren is het belastingplan nu naar onze tevredenheid”, aldus Pueblo Soberano-voorman Helmin Wiels. 

Het plan van Jamaloodin deed nogal wat stof opwaaien. Het houdt onder andere in dat de omzetbelasting stijgt van 5 naar 6 procent en de winst- en loonbelasting wordt verlaagd. Wiels was eerst fel tegen het plan. “Het belastingplan is nu zodanig aangepast dat ook de gewone burger ervan profiteert.”

Samenwerking
Volgens Wiels was het wetsontwerp eerst eenzijdig. “Er waren alleen voordelen voor de handel. De gewone burger was vergeten. Nu zijn er genoeg voorwaarden aanwezig waar ook de burger met een laag inkomen wat aan heeft”, legt Wiels uit. Het aangepaste plan is het resultaat van drie maanden debat en samenwerking van de coalitie geeft de PS-voorman aan.

Bescherming
“Het belastingplan is nu ook gericht op bescherming van mensen met een laag inkomen. Daarnaast zijn de maximumprijzen aan banden gelegd en er is gedacht aan subsidies. Dit allemaal om de consument te versterken”, benadrukt Wiels. “We zijn nu zover dat we het met het plan eens zijn.” De stukken van het wetsontwerp liggen nu bij de adviescolleges.

4 reacties op “PS steunt belastingplan Jamaloodin”

 1. En voor de 1000 ste keer nu zien we dat Wiels alleen maar leugens is!!

 2. men had gewoon de OB moeten verlagen naar 2 % …. dan had iedereen er profijt van ..
  nu…… houd je hart maar vast mensen … de wereld economie is aan het klapper tanden …
  en wij denken de dans te ontspringen ….. nee Jamalodin…. deze dans zal juist de lager verdienende mensen straffe….

 3. Een Extra toevoeging: Natuurlijk zal de overheid de plannen door zetten: Zij hebben er baat bij want zij genieten een hoge inkomen en met de verhoging van de OB zal de overheid schatkist alleen maar toenemen: Dubbele winst. Ter compensatie voor het bedrijfsleven is vervolgens dat zij minder sociale lasten hoeven te betalen voor hun werknemers en zoals de toekomst plannen ook zijn wordt de winstbelasting minder. En de consument zal uiteindelijk hiervoor boeten…Want zij zullen de verhoging van OB zeer hard gaan voelen…Zeker als de inflatie toeneemt wat binnenkort zal gebeuren. Feit is dat de olie prijzen binnenkort gaan stijgen waardoor alles wederom duurder zal worden met name omdat alles hier wordt geïmporteerd.
  Dus Dank je wel Regering “jullie zijn echt voor het volk”

 4. Wanneer er verkiezingen zijn is de partij altijd voor het volk en de kleintjes want uiteindelijk vormen zij juist de meerderheid. Dus inspelen hierop is van cruciaal belang wil een partij winnen. Als zij eenmaal aan de macht zitten worden de belangen voor de Echte spelers op kaart gezet. Natuurlijk zijn er regeringsleiders die het goed bedoelen maar uiteindelijk zijn hun allemaal marionetten. Zij kunnen niks aan doen want zo werk het systeem helaas.
  Net als nu: Het volk lekker maken dat Inkomsten belasting omlaag gaat. Maar als je echt gaat berekenen (wat de meeste mensen natuurlijk niet doen) is het voordeel voor de mensen met een hoge inkomen (feit). Natuurlijk zit er een klein voordeel voor mensen met een lage inkomen. Ze houden wat meer over maar dit in niet in verhouding met mensen met een hoge inkomen. Vervolgens geef je dit weer uit (en veel meer) aan de OB…Nogmaals denk aan de doorschakel belasting wat hier gebruikt wordt. Simpel voorbeeld: De groothandelaar die producten inkoop betaald hierover 6% en verkoopt het door aan de tussenhandelaar die ook 6% moet betalen vervolgens verkoopt de tussenhandelaar het aan de consument. Hierover wordt ook 6% betaald. Kortom – 6%+6%+6% = 18% betaald de consument aan OB. Momenteel 5%+5%+5% = 15%…Dit noemt met doorschakel belasting en betekent een forse verhoging van OB van 3%…Is dit een voordeel????
  Ik dacht het niet….