• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bij de handelsmissie in Bogotá van 22 tot 24 februari zal een samenwerkingsconvenant worden getekend tussen de stad Bogotá en Curaçao. Dit convenant is voor het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van wijkontwikkeling.

Het samenwerkingsconvenant zal worden ondertekend door de burgemeester van Bogotá Samuel Moreno Rojas en premier Gerrit Schotte. In het kader van de integrale wijkaanpak is er contact gezocht met de stad Bogotá om met hen een samenwerking aan te gaan voor het Plan Nashonal pa Desaroyo di Bario op Curaçao.

Transformatie
Het uitwisselen van kennis en ervaring kan een bijdrage leveren aan onderwijs, burgerschap, collectiviteit, het ontwikkelen van de wijken, het bevorderen van de leefbaarheid van de wijken en empowerment van de bewoners. Het uiteindelijke doel is dat de wijken weer vitale woon-, werk-, leef- en leeromgevingen worden. De stad Bogotá heeft sinds 1995 een indrukwekkende transformatie ondergaan waar Curaçao van wil leren.

Druk programma
Schotte is gisteren samen met vicepremier Charles Cooper en Nasser El Hakim van Economische Zaken vertrokken naar Colombia. Schotte zal ook president Juan Manual Santos ontmoeten en is eregast bij de ‘Vitrina Turistica Anato’ in Bogotá. Cooper en Hakim hebben een bespreking met de viceminister van Verkeer, Maria Constanza Garcia. Minister van Justitie Elmer Wilsoe past ondertussen op de ‘toko’ op Curaçao.  


www.versgeperst.com