• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – 1 november 2010 raasde tropische storm Tomàs over het eiland. De storm en alle regenval die daarop volgde hebben grote delen van de stranden verwoest. Vorige week werden de eerste stranden, de Grote en Kleine Knip, opgeknapt. Is dit op tijd?

Verschillende toeristen hebben al geklaagd over de beschadigde stranden. “Dat snap ik wel”, zegt Sanne (22 jaar). “Als Curaçao toeristen wil blijven aantrekken moet er opgeknapt worden. Het is nodig, omdat het eiland anders een slechte naam opbouwt doordat het steeds negatief in het nieuws komt.” De 19-jarige Sophie voegt daaraan toe: “De meeste toeristen komen voor de mooie stranden. Het is eigenlijk zonde dat ze nu pas beginnen met deze werkzaamheden.”

Prioriteit
Henri (58 jaar) vindt dat de schoonmaakwerkzaamheden snel genoeg zijn begonnen. “Het hele eiland stond op zijn kop tijdens Tomàs. De stranden zijn uiteraard belangrijk voor het eiland, maar er was en is zoveel dat hersteld moet worden. Vier maanden na de gebeurtenis is dus wat mij betreft snel genoeg.” De 34-jarige Annika is het hier niet mee eens. “De overheid had meteen moeten beginnen met het opknappen! De stranden zijn zo belangrijk voor de toeristische sector. Hier had de prioriteit moeten liggen.”

Playa Jeremi
Volgende week is Playa Jeremi aan de beurt. Daarna gaan de schoonmaakploegen zich bezighouden met Playa Daaibooi, Playa Sonesta en Caracasbaai. Na het afronden van de werkzaamheden gaat de Curaçao Tourist Board samen met de Landbouw, Veeteelt en Visserij op zoek naar een gestructureerde opzet in verband met het onderhouden van de stranden. 

1 reactie op “‘Zonde dat er nu pas wordt opgeknapt’”

  1. all positif mon ! beter late then never !