• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

IslaCURAÇAO – Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (SMOC) heeft vrijdagnacht een verweerschrift van Het land Curaçao ontvangen. Zij verleggen het vonnis dat de Isla zich aan de in de vergunning vastgelegde normen moet houden. Morgen staan de twee partijen om 11:30 uur weer voor de rechter. 

In juli 2010 verloor raffinaderij Isla het hoger beroep tegen SMOC. De rechter besloot toen dat het toenmalige Bestuurs College (BC) erop moest toezien dat de Isla zich aan de vergunning zou houden. Ondanks dat het BC aangaf dat zij het vonnis respecteerde werd het niet gehandhaafd. SMOC stapte daarom eind november 2010 weer naar de rechter en eiste een dwangsom voor de maanden dat ze de normen niet toepasten.

Verweer
“Tot onze grote verbazing stuurde het advocatenkantoor Soliana Bonapart & Aardenburg III afgelopen vrijdagnacht om 12 uur een verweerschrift van het Land Curaçao”, aldus SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen. “Het Land Curaçao geeft als reden voor het verzuim van de handhaving ‘de complexiteit van dossier’ en verzoekt het Hof om geen dwangsom op te leggen.” De overheid claimt bezig te zijn met de handhaving en wil daarom uitstel van de dwangsom.

Onbegrijpelijk
“SMOC kan deze kostbare uitbesteding aan het advocatenkantoor niet waarderen. Belastinggeld wordt misbruikt om een duur kantoor een verweer te laten schrijven”, aldus van Leeuwen. “Het is onbegrijpelijk en kwetsend dat de overheid nog steeds de handhaving voor zich uitschuift. Wij verwachten dat het gerecht korte metten maakt met het land Curaçao dat de gemaakte afspraken negeert.”


1 reactie op “SMOC: ‘Onbegrijpelijk en kwetsend’”

  1. Jammer genoeg hebben de echte spelers het voor het zeggen hier op Curacao. Regeringsleiders zijn perslot allemaal marionetten. Sommigen bedoelen het goed maar uiteindelijk hebben ze niks te zeggen. Regeringsleiders beloven veel maar uiteindelijk worden de belangen van de echte spelers voorop gezet. Helaas wordt onze belastinggeld toch uitbesteed aan hoge salarissen en dure uitjes en vergaderingen die tot niks leiden. En niet te vergeten de pensioenen die voor hun is vast gesteld.
    Ik heb grote waardering en respect voor meneer van Leeuwen die al jarenlang vecht tegen ISLA. Hij vecht in het belang voor het land Curacao en het volk. Want de ISLA maakt meer kapot dan de bevolking denkt. Hopelijk worden de ogen ooit eens geopend van het volk.
    Voor mij is meneer van Leeuwen een echte Curaçaoënaar die opkomt voor belang van het Land Curacao. Want de ISLA komt echt niet op voor het belang van Curacao. De ISLA maakt het Land Curacao alleen maar kapot. Niet te vergeten dat het geld toch naar het buitenland gaat. Het enige wat de ISLA wel goed doet is de zakken vullen van bepaalde regeringsleiders die hiervan profijt van hebben.