• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) uit kritiek op het bouwproces van de luchthaven Hato. Volgens hem is er bij de bouw slecht werk geleverd en zijn een tal van zaken, zoals de betaling van noodzakelijke investeringen, onduidelijk in de huurovereenkomst omschreven.

“De huidige problemen bij de nieuwe luchthaven zijn te wijten aan de huurovereenkomst tussen Curaçao Airport Holding, de verhuurder van de lokale luchthaven en de huurder Curaçao Airport Partners”, meldt Hakim volgens de Amigoe. De minister verwijst naar het feit dat er een bus moet komen om passagiers van het gebouw naar de kleinere vliegtuigen te vervoeren. Omdat de bus niet in de overeenkomst wordt vermeld, moet er óf in de bus geïnvesteerd worden, óf passagiers moeten naar hun vliegtuig lopen.

Kritisch
Volgens de Amigoe zijn ook de andere Statenleden, net als Hakim, zeer kritisch over de huidige stand van zaken bij de luchthaven. Melvin Cijntje, lid van Pueblo Soberano (PS), noemt de gebreken: “Een geverfde betonnen vloer, een lift die maar een handjevol mensen tegelijk mee kan nemen, een verroeste fan die één dezer dagen naar beneden kan vallen.” Volgens Cijntje heeft iedereen tegelijkertijd de ogen gesloten. PS-leider Helmin Wiels heeft de minister om een tweede taxatierapport gevraagd.

1 reactie op “‘Slecht werk bij bouw Hato’”

  1. Na onze wegenbouwdeskundige in de persoon van Gerrit Schotte hebben we nu ook onze utiliteitsbouwdeskundige in de persoon van Nasser El Hakim aangevuld met secondant Melvin Cijntje en Wiels voert het algemeen beleid van dit consortium.