• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De ophef over de Gay Resort plannen heeft ook de projectontwikkelaars Carlo Didillon en Alexander Schwab bereikt. “Als wij investeerders vinden voor Curaçao dan zetten we natuurbehoud voorop. Het is niet onze intentie om het milieu op Curaçao te beschadigen”, aldus Didillon.

Didillon benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om te bouwen op een conserveringsgebied. “Op de website onderzoeken we de mogelijkheden voor het bouwen van ons resort op Curaçao. Als we genoeg investeerders hebben om het project te realiseren dan zullen we eerst uitgebreid om de tafel gaan zitten met de overheid en ecologische organisaties.” De projectontwikkelaar wil iedereen die zich zorgen maakt geruststellen: “We zullen een ander gebied zoeken dan een conserveringsgebied.”

Davion Lagoon
Didillon en Schwab laten op hun website uitgebreid de plannen zien voor hun Davion Lagoon Resort. Dit Gay Resort bestaat uit 15 hotels, een entertainment – en shoppingcenter en een office park. Op de site wordt de ‘gayfriendly’ sfeer van Curaçao benadrukt en is een bouwtekening van het resort te zien rondom de Sint Jorisbaai. De Gay Resort plannen zorgden voor ophef op Curaçao en er werd zelfs aandacht aan het nieuws besteed in de Volkskrant en Telegraaf.

 

30 reacties op “Gay Resort-ontwikkelaars zetten natuur voorop”

 1. “Het mooie natuurgebied St Joris ?
  Laat me niet lachen. Wanneer is 1 van jullie er voor het laatst geweest ? Vrees dat het antwoord niemand zal zijn. Velen vinden zaken plotseling mooi wanneer een ander er iets mee wil doen. Die paar verdwaalde pica struiken en het vele, achteloos weggegooide, plastic zijn nu niet mijn idee van een natuurgebied.” – Edgar

  @Edgar
  Ik nodig je uit om eens langs te komen. Zo te horen ben je er zelf ook al even niet geweest en al helemaal niet bewust van alle activiteit in St. Joris. Er zijn hier vele vrijwilligers actief om regelmatig al die teringzooi met de hand (!!) op te ruimen of op te stapelen zodat het weer een schoon gebied wordt en er kan worden gerecreëerd door iedereen (lokale bevolking samen met touristen). Verdiep je maar eens in Fundashon St. Jorisbaai. Dan piep je misschien wel anders.

 2. Perceptie van “natuurgebied” is toch flink afwijkend van algemene norm. Verbaas me elke keer weer over de GIGA troep (de echte landfill is dan een net gebied in vergelijking met deze illegale vuilstort). Ik kom regelmatig voor watersport naar dit gebied maar ondanks enkele schoonmaakacties is het binnen een paar maanden weer dezelfde gore troep door onze locale ASO’s. Ook in het water barst het van het vuil en kijk eens langs de “kustlijnen” daar ligt een natuurlijke dijk van allerlei soorten afval.
  Opzet van grootschalige verblijfsrecreatie (of het nu gay of whatever voor gasten zijn) is de doodsteek voor dit gebied dat in potentie wel degelijk een mooi recreatiegebied kan worden (is)!
  Ben bang dat er achter de schermen al weer flink gehandeld is over geldbedragen “onder tafel” voor onze club maffiose regeerders!

 3. Ik stel voor dat we de neef (nicht) van Negrita het gay resort laten openen.

 4. oh ja ter verduidelijk. niet vanwegen het gay resort, maar vanwegen het feit adt er weer een conserveringsgebied naar zijn mallemoer ging. Eerst wechi, toen de windmolens bij Canoa (of is dat echt een natuurgebied zelfs?) en nu ST. Joris weer.

 5. Super heren projectontwikkelaars!! ik maakte me al zorgen toen ik jullie plannen zag.

 6. Negrita,

  Ik zou haast willen zeggen, lees je eigen stuk eens na en oordeel dan zelf nog een keer. Er is een verschil tussen tolereren en accepteren, maar dat gaat er bij jou niet helemaal in. Wanneer je homo’s daadwerkelijk zou accepteren zoals ze zijn dan zou je dit soort opmerkingen niet maken.
  Jij gelooft nog in het stereotype beeld dat homo’s bij elkaar er 1 grote orgie van zouden maken. Waar je dat beeld vandaan haalt is mij een compleet raadsel.
  Jouw opmerkingen tonen aan dat je in het geheel niet zo tolerant en vrijdenkend bent als je beweert te zijn. Voor jou mogen homo’s wel bestaan, maar moeten ze eigenlijk achter gesloten deuren blijven, oftewel ze hebben geen rechten.
  Vreemde en misselijk makende instelling is dat.

  @ Cur Eye,

  Een wandelaar of een surfer maakt een gebied nog geen natuurgebied. Wanneer je bij St Joris binnen komt rijden moet je voor de gein even naar links kijken. Wat zie je dan ? Niet echt een natuurgebied.
  Rij dan even door naar de parkeerplaats en wat zie je daar ?
  Als dat voor jou een prototype natuurgebied is dan eet ik mijn schoenen op !
  Zoals ik al eerder aangaf, ik verwacht niet dat men de grotten en rotsen gaat afbreken. Zoals het plan nu lijkt wordt er gebouwd op het gedeelte waar nu alle plastic ligt.
  En plastic hoort, voor mij, niet thuis in een natuurgebied.

 7. @Beer, klopt. 😆
  Maar ik houd zielsveel van mijn ‘nicht’. Hij mag er wezen. Als hij geen nicht was zou hij echt een Casanova zijn. Knappe jongen hoor. In Nederland worden homos idd als ‘nicht of poot’ betitelt.

 8. @Edgar, omdat jij blijkbaar daar nooit komt zie je niet al die mensen die er wel komen.. In het weekend zijn er veel wandelaars, surfers, windsurfers, kitesurfers, mountainbikers.. en anderen.. Er is een eiland in het midden een van de weinige plekken (als niet de) waar Makwaku’s voeten aan de grond zetten.. Uilen in de rotswanden.. you don’t have a clue.

  Werkt niet goed voor je betoog, praten over zaken waar je blijkbaar niets van weet..
  Wat is er mis met oude weg rottende projecten (we hebben er zoveel) te bulldozen en daar te beginnen..

 9. Beste Negrita, je neef is dus eigenlijk je nicht…………

 10. Negrita, ik begrijp niet wat jij tegen een homoresort hebt terwijl dit eiland vergeven is van veel ergere zaken zoals kindermisbruik en veelwijverij. Zelfs ons nationale boegbeeld Gerrit Schotte geeft wat dat betreft het ‘goede’ voorbeeld met een reeks buitenechtelijke relaties zoals notabene vastgesteld door de veiligheidsdienst,

  Dus ik zou zeggen ruim je eigen rotzooi eerst eens op, dan wordt je wat geloofwaardiger als je begint over de rotzooi van anderen.

 11. @Edgar, je denkt maar wat je wilt, het kan me niets schelen wat jij denkt! Ik zie de homosexueel helemaal niet als minderwaardig, een homo is dezelfde mens als ik en iedereen. In mijn familie, mijn neef, is homofiel. Ik kan het heel goed met hem vinden ,ook is hij mijn lievelingsneef, mijn oogappel. Maar iedereen weet dat duizenden homos bij elkaar zetten gewoon uitloopt op smerige taferelen, uitspattingen! Dacht je dat alle makambas dol zijn op homo’s. Welnee, zij tolereren het, omdat er eenmaal jaren aangewerkt is om dat te bereiken. Maar zelf ken ik heel wat Europese NLers die niet echt dol zijn op homofielen. Op zo’n klein eiland is het niet gezond noch bevorderlijk voor de sociale cohesie. Dat is gewoon de waarheid. Zelfs mijn homofiele neef vindt het ook.

 12. @ Negrita,

  Je schrijft dat je niets hebt tegen homo’s, maar zo ongeveer in dezelfde zin noem je het ineens wel ‘decadente smeerlapperij’.
  Wees gewoon eerlijk en probeer niet beter voor te doen dan je bent: voor jou zijn homo’s duidelijk minderwaardig.
  Over het project zelf ?
  Van mij mogen ze bouwen, maar wie even de cijfers na gaat rekenen weet al dat dit totaal onhaalbaar is. We kunnen alleen hopen dat de regering ons niet weer in de nesten gaat werken door garanties af te geven en tax holidays uit te schrijven.
  Wil men dit bouwen ? Prima…………..zelf financieren, zonder Curacao.
  En wanneer de tent failliet gaat heeft Curacao er flink wat kamers bij.
  Het mooie natuurgebied St Joris ?
  Laat me niet lachen. Wanneer is 1 van jullie er voor het laatst geweest ? Vrees dat het antwoord niemand zal zijn. Velen vinden zaken plotseling mooi wanneer een ander er iets mee wil doen. Die paar verdwaalde pica struiken en het vele, achteloos weggegooide, plastic zijn nu niet mijn idee van een natuurgebied.
  Kan me ook niet herinneren dat er veel geklaagd werd toen de oude dragstrip daar werd neergegooid. Dus laten we nu niet ineens hypocriet gaan doen.

 13. Er is geen rden tot discussie. GEEN GAY RESORT OP ONZE MOOIE EILAND. PUNT UIT.

 14. @ E.Virginia, hoezo je blijft lachen met het Curacaouse volk? Ik verzeker je dat de Amerikanen, de Russen, de Japanners, De Fransen, De Surinamers, de Jamaicanen, de Arubanen, de Colombianen, de Trinidadians, de Cubanen, de de Domincanen, de Venezolanen, de Grenadianen, de Guyanezen, de Haitianen, geen van deze volken zullen zo’n mega homo project in hun eilanden of landen toestaan! Dan waarom zouden de Curacaoenaars anders moeten willen? Zie je zelf niet dat je nonsense uitkraamt? Dus omdat de bevolking zoiets niet toestaat op hun kleine eiland en kleine gemeenschap deugen ze niet? Deugen dan geen van die volken?

  Als je daarvan uitgaat dan kan ik je verzekeren dat minstens 90 % van de wereldbevolking niet deugt! Want het allergrootste deel van de landen in deze wereld zal het niet pruimen, zeker niet in een kleine gemeenschap. Het is niet gewoon!! Hele grote landen zoals de meeste Europese, NoordAmerikaanse en ZuidAmerikaanse landen zullen zo’n homo project in eigen land AFWIJZEN!! Dat weten jij en de zeurders hiero dondersgoed! Het heeft niet zozeer met homohaat te maken alswel met de aantasting van de sociale cohesie op het Eiland! Een belangrijke vraag: waarom zetten ze het niet op Aruba of Bonaire? Nederlanders zijn toch zo onvoorstelbaar openminded over alle soort seksuele uitspattingen? Waarom dan niet in Bonaire, dat is toch het liberale Nederland????????

  Bovendien zullen een heleboel Amerikaanse toeristen en anderen die geen Nederlanders zijn het Eiland Curacao mijden omdat zij niet in verband gebracht willen worden met homofilie of banden met homos. Binnen de kortste keren zal ons eiland bekend staan als vakantieoord voor homofielen, Curacao the Gay Island. Niemand wil dat!. Wat je dan krijgt is decadente vies toerisme van enkel homos. Zo is het! O ja, en ga nu maar informeren waarom het zo vrije van god losgeslagen Nederland, lees Bonaire, het niet overneemt! Als het toch zo bijzonder goed is voor het eiland. Denk goed na, en als je homo bent vooral niet egoistisch denken, houd rekening met de sociale cohesie die toch al door de Nederlanders op z’n kop is gezet!

 15. @negrita, ze gaan in Curacao bouwen want er wonen gewoon veel lokale homos..

 16. Denk we moeten stoppen met het vol bouwen van prachtig natuurgebied.. Voor wie dan ook.. Niet op St. Joris, niet op klein curacao, niet op oostpunt, het is klaar.. We maken met z’n alleen alles stuk waar curacao trots op mag zijn

 17. We stemmen massaal op corrupte politici en (Schotte:) een veelwijvend politicus zonder diploma’s.

  Maar zich keurig gedragende gays willen we hier niet hebben.

  Je blijft lachen met het Curacaose volk!

 18. een gay resort zou best gunstig kunnen zijn voor curacao.
  het is namelijk niet besmettelijk.
  maar zou oostpunt niet een betere locatie kunnen zijn?
  of het sunset water resort opknappen?
  wat mij betreft zou het niet zo gigantisch moeten zijn als de plannen projecteren.
  kleinschaliger is meestal leuker en financieel meer haalbaar.
  waarom zo een giga project op dit kleine eiland.
  dan krijg je waarschijnlijk een homohaat bij het homofobische deel van de bevolking.
  de gays hebben meestal wel wat geld te besteden, dus zoals eerder gezegd zou het wel gunstig zijn voor de economie van curacao.

 19. Ik snap echt niet waarom er net op ons eiland een Homo resort moet komen. er zijn tal van eilanden in de buurt, ga daar maar lekker homofiele eilanden van maken! Ik ben er pertinent tegen. Het kán gewoon niet zo zijn dat op een eiland dat zo klein is en bovendien een kleine bevolking, zomaar duizenden homos komen rondhuppelen. wat voor ziek project is dat nou? Waarom gaan ze niet in Miami, of Cuba, of Barbados, of Suriname, of, St.Maarten, of Turcos & caicos islands, of Aruba, of in het zogenaamde Caribisch nederland Bonaire? en zo kan ik doorgaan. Omdat geen van die landen zo’n ziek project in hun land zal toestaan!! Ik voorspel een volksopstand als dit project doorgaat, ik weiger mijn kinderen bloot te stellen aan dit soort decadente smeerlapperij. Ik heb niets tegen homos, maar ga het maar lekker in Nederland bouwen, dwz, in Bonaire, Schiermonnikoog, Vlieland etc etc.

 20. @Alex kom eens langs bij St. Joris en je ziet dat hier dagelijks veel (water) sporters actief van de baai en zijn omgeving aan het genieten zijn. Ik ben hier gaan wonen voor deze natuur, niet om naast een gay resort te wonen.

 21. correctie: sunset waters.

 22. Er is veel commotie om dit zogenaamde bouw project.

  Ook de knipsel krant Curacao heeft aandacht hiervoor:
  http://kkc.curacao.nl/viewtopic.php?f=31&t=633

  Bekijk eens de sites waar deze Carlo in Afrika al eens zoiets wilde doen.

 23. Mensen die 15 hotels op een plek willen bouwen zullen nooit de natuur voorop stellen. Ga maar liever naar Sunset heeghts of naar Boca sami waar er lege gebouwen staan. Kost ook minder geld.

 24. @lisa, Gillen vanaf een andere locatie dan Curacao is makkelijk. Verdiep je in de materie voor wat betreft milieubelasting van het eiland dan weet je waar je over praat. En trouwens Curacao schiet er de eerste 10 jaar niets mee op. Deze heren krijgen zoveel belastingvoordeel dat alleen hun zakken gevuld worden. Niets vloeit er naar de kas van het eiland Korsow. Er bestaat grote kans dat ze na jaar 6 het eiland verlaten. En dan?

 25. Waarom bij Sint Joris, dit zou veel beter op het oude isla terrein passen.

 26. Ik snap niet wat get groot probleem is het is niet alsof curacao het meest welvarend eiland is in het caribisch gebied , het zou dit economisch gezien goed kunnen gebruiken , ik vind jullie daar op curacao een stelletje hypocrieten paso ora di tuma akshon bosnan tur ke mustra dede pero ora kos ta baiendo bon bosnan tur ta gosa mee , het is leuk en al ku ta tene kuenta ke naturalesa pero laga nos ta sincero korsou por huza untiki mas toerista ja nos isla por sigi wordu mantene nechi I nos komo yu korsou por ta sumamente orguyoso . BASTI SABOTEER BO MES ISLA .

 27. genoeg oude hotels die men kan herbruiken… kijk eens daar bij sea-aquarium ( bapor kirba ) staat al JAREN leeg…. 10 jaar zeker !
  sunset resorts … daar achter bij Michiels baai die kant op staat ook nog een hotel waar de homels ingetrokken zijn …
  genoeg plek….maar niet op St joris…

 28. De geluiden die we o.a. ook hier hebben laten horen heeft er wel voor gezorgd dat de kranten in NL dit hebben opgepikt en de homo-scene duidelijk aangeeft hier geen behoefte aan te hebben.

  Laat deze charlatans een ander eiland opzoeken voor hun plannen. Op Curaçao is er niets te zoeken. @Alex, een verdubbeling van het aantal hotelkamers zit niemand op te wachten. Curacao is VOL!!!!

  Als alle grondeigenaren hun terrein voorzien van een omheining worden de koelkasten e.a witgoed daar niet meer gedumpt.

 29. mooi hoe iedereen zich druk maakt om de natuur als iemand er een mooi resort wil bouwen, tot het moment dat hun koelkast of ander afval gedumpt moet worden….

  Economisch geeft zo’n park/resort ook een enorme boost, Jammer

 30. mosterd na de maaltijd??