• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De minister van Justitie Elmer Wilsoe heeft vanochtend drie overeenkomsten met Usona ondertekend. Twee daarvan hebben betrekking op de gevangenis, de derde op het politiecomplex aan de Winston Churchillweg. Wilsoe is erg tevreden met de financiën die Usona beschikbaar stelt.

De drie overeenkomsten zijn vanochtend ondertekend op het kantoor van Wilsoe. Naast de minister waren Usona programma-manager Maverick Alexander, hoofd van het politiekorps Marlon Wernet, interium-directeur van de Sentro di Detenshon i Korekshon di Kòrsou (SDKK) Rudsel Martis en Tiara Haselhoef van Plan Veiligheid Curaçao aanwezig.

Generators
De eerste overeenkomst moet zorgen voor het optimaliseren van de generators van de SDKK-gevangenis.  De generators zijn erg verroest. Met de financiering van 61.194,00 gulden van Usona kunnen alle generators opgeknapt worden.  “Na deze opknapbeurt kunnen we garanderen dat de gevangenis geen negatieve effecten ervaart als de stroom uitvalt”, aldus de minister.

Onkruid
De tweede overeenkomst moet het onkruid en het vuil rondom de gevangenis aanpakken. “Eindelijk kunnen we wat doen aan het vieze terrein bij de gevangenis. Met de 23.432.00 gulden die Usona beschikbaar stelt, kunnen we matriaal aanschaffen om het terrein op te ruimen,” meent Wilsoe. “De gedetineerden zullen zelf gaan schoonmaken onder leiding van het personeel. Zo zijn zij nuttig bezig met hun eigen omgeving.”

Lekkend dak
Het dak van het politiecomplex aan de Winston Churchillweg is al een tijd toe aan vernieuwing. Het dak lekt en na tropische storm Tomas valt het niet meer te repareren. Het houten dak moet daarom vervangen worden door een betonnen dak, wat ruim 1.630.000 gulden gaat kosten. “Het werk van het politiekorps is erg belangrijk. Daarom ben ik ervan bewust dat zij een goede werkomgeving nodig hebben om goed te presteren”, vindt Wilsoe.

1 reactie op “Usona financiert ministerie van Justitie”

  1. Wilsoe is toch van die partij die onafhankelijk wil worden en niets met Nederland te maken wil hebben?