• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

money1CURAÇAO – Norbert George, politiek leider van de Democratische Partij (DP), vindt dat het minimumloon moet worden opgetrokken van 1265 gulden naar 1700 gulden per maand. Dit als reactie op het bedrag van 2195 gulden (per maand) dat volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de armoedegrens is voor een huishouden van vier personen.

George vindt daarom dat de minimuminkomens ook anders verdeeld moeten worden. “Wij hebben allemaal een mening over armoedebestrijding. We weten allemaal waar de officiële armoedegrens ligt. We weten allemaal waar armoede toe leidt. Het is nu tijd voor actie en ik verzoek iedereen om mijn voorstel te ondersteunen,” aldus George.

Sinds 2008
Volgens het CBS is het bedrag van 2195 gulden per december 2008 vastgesteld en is het in de tussentijd niet gewijzigd. Voor de andere eilanden die deel uitmaken van de Antillen bestaat er volgens het CBS momenteel geen armoedegrens.

3 reacties op “Minimumloon moet omhoog volgens George”

 1. Als de politici zich minder verrijken en hun salarissen niet zouden verhogen “niet” conform de wet, waar u alles van weet dan blijft er ongetwijfeld meer geld over om dit soort zaken te bekostigen meneer George!!! U moet een duidelijk standpunt innemen, want dit soort uitingen en de manier waarop u zich opstelt leverd helaas niets op! Zoals wij hier zeggen op Curaco bo no ta ni karni ni pisca steek eerst de hand in eigen boezem meneer George het zal u geen wind eieren opleveren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Helemaal mee eens: het minimumloon moet omhoog (of de kosten voor levensonderhoud omlaag). Met de huidige inkomens en de kosten voor wonen, energie, water, voeding, kleding blijft een belangrijk deel van de bewoners hier onder het bestaansminimum: dat is niet alleen schrijnend maar bevordert ook criminaliteit en levert een verscheurde samenleving op.
  De overheid zou naast verhoging van de minimumlonen ook iets moeten doen in de sfeer van een woonkostensubsidie, gratis maken van openbaar vervoer, gratis curgaslevering voor deze categorie etc. Om dit te financieren zou er extra belastingen moeten komen bij verwerving van luxe goederen en onroerend goed.
  Om te voorkomen dat bedrijven werknemers importeren uit nog goedkopere landen, zouden deze bedrijven een heffing opgelegd moeten krijgen om dit te ontmoedigen. Daarmee zou de werkgelegenheid op het eiland ook toenemen.

 3. ik ben ook moeder van 2 kinderen en vind het heel erg moeilijk om rond te komen met het minimum loon van 1264 per maand met een huur van 685 per maand ik steun u helemaal en sta helemaal achter u dat het minimum loon om hoog moet ik hoop van harte dat u deze punt berijkt het zal een heel hoop mensen hier op curacao helpen veel succes