• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - InternetCURAÇAO – Heeft Curaçao er goed aan gedaan door .cw als de nieuwe internetextensie te kiezen? Volgens Open Source expert Ace Suares van Suares & Co. zou de .ce extensie economisch gunstiger zijn voor ons eiland. Daarnaast zegt Suares dat Sint Maarten een ‘goudmijn’ in handen heeft met het .sx domein.

Uit een artikel van de New York Times blijkt dat Colombia maar liefst 5 miljoen dollar per jaar genereert door de verkoop van domeinen met de .co extensie. Zo krijgen Tuvalu (.tv) en Montenegro (.me) jaarlijks ook veel geld door het verkopen van hun landelijke extensies. .at (Oostenrijk) en .cc (Cocoseilanden) worden sinds kort eveneens voor commerciële doeleinden gebruikt.

.sx uitbuiten
De .ce extensie zou economisch gunstiger zijn voor Curaçao, omdat domeinen met .ce gemakkelijker te verkopen zijn dan domeinen met .cw. Denk maar aan namen als ni.ce, sli.ce, spa.ce en aan merken als dol.ce. Suares denkt daarom dat Sint Maarten zijn begrotingstekort in een klap kan wegwerken door .sx uit te buiten.

10 miljoen dollar per jaar
“Misschien zijn er morele bezwaren om een land te associëren met sex, maar dat is al te laat want ik denk niet dat er snel een kpmg.sx of coca-cola.sx gaat komen”, aldus Suares. “Als St. Maarten een deskundig bedrijf in huis haalt en een goed beleid formuleert, kan er naar schatting meer dan 10 miljoen dollar per jaar opgehaald worden. Je kunt gerust zeggen dat St. Maarten binnen drie jaar uit de financiële problemen kan zijn.”

.cw nog niet beschikbaar
Het Bestuurscollege heeft op 24 september 2010 gekozen voor de .cw extensie voor Curaçao. Het domein staat voor Curaçao West Indies en werd gekozen omdat de meer herkenbare codes zoals .cu, .cr en .ca al bezet zijn. De extensie is momenteel nog niet beschikbaar omdat de regering nog enkele zaken in orde moet maken. Ook moeten er regels vastgesteld worden om een naam onder het domein te kunnen kopen. Dit geldt net zo voor de .sx entensie en de nieuwe .bq extensie van Bonaire.

6 reacties op “.ce betere optie voor Curaçao?”

 1. […] bring a country millions (just ask Tuvalu (.tv) and Montenegro (.me)) and like Ace Suares said in this article, a .ce extension would have made more sense financially. Sint Maarten will be getting .sx and […]

 2. […] bring a country millions (just ask Tuvalu (.tv) and Montenegro (.me)) and like Ace Suares said in this article, a .ce extension would have made more sense financially. Sint Maarten will be getting .sx and […]

 3. is het nog laat om te veranderen ? ace moet met gerritt gaan praten

 4. De enige echte extensie voor dushi Korsou is natuurlijk .ko
  Nog vrij ook trouwens.

 5. Ace heeft gelijk , in elke regering zitten domme mensen

 6. Via Google en Yahoo can je nogsteeds gewoon DOT COMS kopen…..
  Ik bezoek bijna nooit sites met andere domein namen dan DOT.COM
  maak het anders .CUR van sjappies! ….. dat klinkt al veel beter en heeft meer opties !