• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Leerlingen, ouders en docenten van het Peter Stuyvesant College (PSC) kunnen een nieuwe naam aandragen. De naam moet voldoen aan de eisen die René Rosalia, minister van Onderwijs, Cultuur en Sport eerder opstelde. Op 14 maart beslist een onafhankelijke jury over de nieuwe naam.

Binnen de school beslist een onafhankelijke commissie over een aantal ingediende keuzes. Die keuzes worden uiteindelijk aan een commissie  buiten de school voorgelegd. “Die commissie doet uiteindelijk de uitspraak over de nieuwe naam,” vertelt Rector Jo Hansen. “De naam moet nog steeds aan de voorwaarden voldoen die Rosalia heeft opgesteld. Zo moet de naam affiniteit met het eiland hebben en een positieve bijdrage aan de geschiedenis leveren,” meldt Hansen.

21 reacties op “Nieuwe naam voor PSC”

 1. laat ze eerst eens hun eigen namen veranderen! Al die achternamen vernoemd naar hun voormalige slavenhandelaren (Paula, Martina, Rosalia, etc etc) deze mensen dragen allemaal de naam van hun voormalige eigenaar/eigenaresse en zijn zonder problemen te herkennen aan hun slaven naam.

  Ik stel dan ook voor, eigen naam eerst!

 2. Misschien moet Curacao maar voorbeeld nemen van het Midden Oosten.. daar accepteert men geen terreur en dictatuur meer.. Mensen moeten ook massaal de straat op om tegen de PS disctatuur te gaan protesteren!

 3. PSC blijft gewoon PSC….maar wel onder PUEBLO SOBERANO COLLEGE ! hahahaha
  HAHAHAHAHHAHAHAHA

 4. Eng mannetje hoor die Eugene Maduro.. en dan alle PSC studenten en oud studenten beledigen dat ze geen goed onderwijs hebben gevolgt. Duidelijk dat Maduro en de PS en MFK en MAN bang zijn voor studenten en mensen die een eigen mening hebben.. nee ze willen alleen meelopers zodat ze hun eigen zakken kunnen vullen.

  btw waarrom mr Hernandez geen rapport laten maken over de naam voor 100 duizend gulden? en laat mr dos santos ook meteen de school onderzoeken voor spionagemateriaal

 5. Welkom in de dictatuur Korsou!!!!
  Geen wonder dat dhr. Schotte zo graag en zo snel op bezoek wil bij Chavez. Is vast en zeker door de marionetten van Wiels gestuurd.

  Is “Hugo Chavez College” geen prachtige naam??

  Bah, wat een symboolpolitiek. GA AUB ECHT REGEREN!!!!!

 6. Een mooi voorbeeld van inhoudsloze symboolpolitiek waar deze regering zo goed in is. Het volk krijgt wat het zelf kiest. Hoe dom kan je zijn.

 7. Publieke School Curacao?

 8. overgrote merendeel van de studenten willen geen naamsverandering.. waarom dan toch door de strot duwen?

 9. En we roepen met z’n allen, “HEIL”

 10. MATA LUCHA KeN KU TA COLLEGE if you say it fast it could be like marting luther king college

 11. BON FUTURO~~~~~~~~~~~~~~~~!

 12. http://www.ipetitions.com/petition/nonamechangeforpsc/

 13. @J. dat klopt helemaal, “mooi is dat he, en dat is onze JONGSTE minister president” De man met zoveel ervaring en kennis!

 14. @J, de vraag is dan gelijk wat is nou een echte Curaçaose naam? Juni Ras? Tula? Helmin, Jan, Ingomar, Diego? Ik weet het niet meer! Vertel jij me maar!

  I know that I can’t change history, but I can be the difference in the present day and future. That’s what I am dealing with! What about you!
  Ik hoef de geschiedenis niet te veranderen, ik kan daarvan leren hoe het had gemoeten.

 15. @ Martin:
  Schotte heeft de PSC niet afgerond…

 16. Helmin Wiels College-

  Schotte College gaat helaas niet want hij is blank!!

 17. De school kampt met andere problemen… schade van Thomas etc.
  Lokalen moeten opgeknapt worden, school mag wel een laagje verf gebruiken, meubels moeten vervangen worden… maar blijkbaar is een naamsverandering nodig, want dan gaat het beter met de school….

  you can’t change history Rene, deal with it!
  (Rene is ook zo een puur Curacaosche naam he? )

 18. Malcolm X College

 19. Het moet voldoen aan de eisen de Rosalia heeft gesteld. Ongelovelijk en dat noemen ze democratie…Di nos…Wat is van ons? Wij zijn allemaal hier geimporteerd, Ned- Portugesen- Spanjaarde, Ect….Uiteindelijk doen ze toch wat ze willen en zetten ze de mensen op positie die zij willen….Maar waar blijft nou de regeringsakkoord? Of gaan ze eerst alles wijzigen ? BTW wie gaat al die naamswijzigingen betalen. Helaas de burgers want die moeten trouw hun belasting geld betalen. En welke notaris kantoren worden hiervoor gebruikt. zeker weer een dikke vriend van Rosalia….Kijk maar naar CPA..100.000 gulden voor 1 maand werk…en de positie zijn wederom al verdeeld onder de vrienden….En die krijgen echt een dikke salaris…Jongen jongens waar gaan we heen?!?!?!

 20. Uiteindelijk doen ze het toch….Maar waar blijft nou de regerings akkoord! Of gaan ze eerst alles veranderen voordat ze daarmee beginnen. Het begint wel op Venezuela te lijken. Ach ja want dat zijn de beste partners wat we kunnen hebben….Viva Chavez…Jongens waar gaan we heen? Di nos?!?! wat is van ons…Wij zijn allemaal geimporteerd hierheen..Ned- Portugesen- Spanjaarden…ect…Wie heeft nou recht van spreken….Volgens mij de hagedissen – geiten – cactussen….Ongelovelijk waar men zoveel tijd en geld (onze belastinggeld) insteken…Want al die vergaderingen en naamswijziging kosten geld….en wie betaald dat? wij als burgers…..Word wakker volk en kijk over de grote bomen heen….Problemen bestaan niet die maken wij zelf…

 21. Zwarte Piet en Sinterklaascollege? Afgekort: het Zwarte PSC…