• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Charles Cooper van Verkeer,Vervoer en Ruimtelijke Planning is niet op de hoogte van de bouwplannen van een Gay Resort aan de Sint Jorisbaai. Het resort, waar Vergeperst.com eerder deze week al uitgebreid over schreef, is het plan van twee Duitse projectontwikkelaars.

Cooper beaamt dat de Sint Jorisbaai een conserveringsgebied is, zoals deze website eerder meldde. “Verder is een stuk van de baai inderdaad van de familie Bakhuis en een gedeelte is van familie Maal.” Volgens de minister zou de overheid zeker geen toestemming geven om daar te bouwen. “Maar de overheid heeft geen invloed op verkoop van het land door de eigenaren.”

Impact
Na de verkoop heeft de overheid wel invloed. “Als er investeringen uit het buitenland komen en het project van start gaat dan wordt er gekeken naar de maatschappelijke impact van het plan”, legt Cooper uit. Als er concrete plannen op tafel liggen dan wordt er naast de maatschappelijke impact ook gekeken naar de herkomst van de financiën. De ontwikkelaars en investeerders zullen ook een VNA-screening moeten doorstaan.

Toestemming
De twee Duitse ontwikkelaars Carlo Didillon en Alexander Schwab zijn in deze fase nog op zoek naar investeerders voor hun Davion Lagoon resort. Mochten de financiën rond zijn, staat het duo nog een heel proces te wachten om toestemming te krijgen om te bouwen. Het Gay Resort zal volgens de visie van Didillon en Schwab 15 hotels tellen, aangevuld met een entertainment – en shopping center, haven en een office park. 


 

12 reacties op “Cooper weet niets van Gay Resort”

 1. Ja, waar weet Cooper nou wel iets van ?

 2. Illegaal afgraven van diabaas gebeurdt hier daagelijks!!!!!!!!!!!

  St joris is langzamerhand al bijna vernietigd…. het zal niet lang duren of the mangroven zullen het begeven dit gebied is uniek voor ons eigen volk maar hier staat men toch niet zo dicht bij de natuur….men gebruikt het als afval stortplaats……… maar hier is zeker Geen hotel nodig !!!!!!!!!!!!….bouw anders een resort naast dat van de Hyatt daar is ook nog genoeg natuur dat men al vernield heeft… of gebruik een van de oude falliete hotels richting band abou.
  zo veel opties maar waarom komen ze nu met zo’n plan onze regering leeft voor de generatie van gisteren niet voor die van morgen….

  deze put is bodemloos ! COOPER je weet niet waar de klepen hangt maar je hebt het geld al geroken !

 3. Conserverings gebied ontwikkelen mag niet vanwege de natuurwaarde, maar dit zelfde gebied afgraven voor de winning van diabaas is geen probleem????

  Als het zoveel natuurwaarde heeft stop de afgravingen dan ook!!

 4. De meeste mensen beseffen niet wat 444km2 betekend aan oppervlakte. Er zijn heus grotere eilanden in het Caraibisch gebied. De duitsers mogen voor dat doeleinde eens het voorstel aan de Venezolaanse President voorleggen. Minister Cooper is niet gek en als hij toch mag falen dan heeft hij waarschijnlijk zo lang als het kon met de P.S samengewerkt. De Bischop van Willemstad en pastoor Simon zijn zoals gewoonlijk MUISSTIL. Alleen de NewSong geestelijke leider heeft laten weten dat radio NewSong deze topic van nabij zal volgen en dat dit voor wat betreft NewSong niet door de beugel kan en zo liet Papi Esprit dan ook weten alles in het werk te stellen om dit te dwarsbomen..

 5. @Edith….Thanks voor jou aanvulling…Het is inderdaad tijd voor ACTIE. Men moet meer gaan doen met het ontwikkelen van natuur gebieden op de goede manier waarbij wij en de natuur profijt van hebben. De Regering wil heel graag onafhankelijk worden maar zo wordt Curacao juist weer aanhankelijk van buitenlanders want zij brengen dan het geld binnen. En als zij niet komen: wat dan? weer hetzelfde zoals dat nu is gebeurt op verschillende plekken op Curacao?
  Ontwikkel natuur gebieden tot mooie natuurparken in combinatie met landbouw en visserij. Een stuk eigen cultuur- eigen waarde- eigen teelt waardoor Curacao alleen vooruit op zal gaan.
  Together we can be the difference in this world! Don’t let money blind us from the truth.

 6. hallo ,het moet niet kunnen inderdaad natuurgebied is natuurgebied vindt ik ook en voor om een GAY RESORT te gaan bouwen .hebben die mensen niks anders om te doen op ons eiland .dat moet gewoon niet kunnen en dat moeten ze niet acepteren ,laat het gewoon niet gebeuren .gewoon leuke dingen doen met dat stuk natuur gebied.

  gr.jerryras.

 7. Citaat Cooper: Na de verkoop heeft de overheid wel invloed. “Als er investeringen uit het buitenland komen en het project van start gaat dan wordt er gekeken naar de maatschappelijke impact van het plan”, Meneer Cooper, tegen de tijd dat u bent geinformeerd staat is het circus al bijna voltooid. Maatschappelijke impact. Op welke schaal gaat u dit uitzetten. Geef alvast een visie aan voor dit gebiedt dan kunnen de eigenaar daarnaar varen. Het voorstel van Rene vindt ik een hele goede. Trouwens niet alleen bij Coral Estate is er een Ghost Town, Ook in Boca Sami hebben we zo’n monster. Meneer Cooper laat zien dat je hart voor het eiland hebt. ACTIE!!!

 8. Je heb gelijk! thanks voor de aanvulling 🙂

 9. @ rene waarschijnlijk bedoel je sunset waters i.p.v. Coral Estate

 10. Sint Joris moeten ze ontplooien tot een mooie natuur gebied. Een ranch waar je met paarden rond kan tracken. Een mooie grote park met echte Curacao bomen (vruchtbomen). Een plek waar je zou kunnen kamperen- kajakken ect. Het punt is je kan zoveel meer doen met dat gebied dan een resort te gaan bouwen. Als de economie slecht gaat zijn het juist de resort die het als eerste voelen. En dan heb je weer een verlaten gebied (kijk maar naar Coral Estate). Verlaten gebouwen – alles verwoest – En nu is Coral Estate een Gost Town.
  Moeten ze nou weer een heel natuur gebied gaan verwoesten. En voor wat, het geld blijf toch niet hier het gaat alleen naar het buitenland. Laten wij zuinig omgaan met wat ons vrijelijk is gegeven!

 11. JA ja dat zeggen ze allemaal! Het punt is dit mag helemaal niet plaats vinden. Natuur gebied is het en moet het blijven.

 12. MINISTER CHARLES COOPER BEHANDELT DE ZAAK CONFORM DE WET.