• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

curaçao biljetten antilliaanse guldenCURAÇAO – Burgers uit het Caribische deel van het Koninkrijk worden gediscrimineerd ten opzichte van burgers uit het Europese deel. Dat vindt organisatie Kopamko. Caribische Nederlanders moeten dezelfde sociale uitkering krijgen als hun rijksgenoten in Nederland.

Amigoe meldt dat Kopamko, de federatie van ouderenorganisaties, vorige week een presentatie hield tijdens een Centrale Commissie-bijeenkomst van de Staten van Curaçao. Kopamko benadrukte daar het feit dat alle burgers in het Koninkrijk recht hebben op dezelfde behandeling. Het aov-pensioen op Curaçao bedraagt nu 818 gulden in de maand. In november werd al een resolutie aangenomen waarin werd aangedrongen het ouderdomspensioen te verhogen naar duizend gulden per maand.

Toegejuicht
Het streven van Kopamko werd tijdens de vergadering van de Centrale Commissie toegejuicht door alle fracties in de zaal. Dean Rozier, leider van de MFK-fractie in de Staten, meldt aan Amigoe: “Zij zijn echte pioniers op dit gebied. Het is geen makkelijke strijd. Wij juichen hun strijd toe. Maar wij hebben hen er ook op gewezen dat datgene wat zij nastreven, naast rechten ook plichten met zich meebrengt.”

Uitnodiging
Rozier is tevens voorzitter van de commissie Rijksaangelegenheden en Interparlementaire Relaties namens de MFK. Hij zal Kopamko uitnodigen om een vergadering van de Statencommissie bij te wonen, om zo haar visie op de toekomstige status van het Koninkrijk te geven.

2 reacties op “Kopamko tegen discriminatie ouderen”

  1. Willen ze dan ook hier Nederlandse belastingen gaan betalen want dat is ook discriminatie!

  2. krijgen we dat dan ook in dikke EUROS ? weer van die dromen die nooit uitkomen..
    makkelijke allemaal …..er moet gewerkt worden….!